Bu sene eşimin doğum gününü aile arasında, kendi halimizde, sakin sakin kutladık. Bu sene yaptığım pasta geçen senekine göre oldukça farklı oldu, geçen senenin 14 Şubat Doğum günü Pastası daha hafif ve pratikti.
Muzlu Pasta
Pandispanya Malzemeleri:
4 Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
4 Türk Kahvesi Fincanı Un
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
- Yumurta aklarını bir kasede krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
- Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın.
- Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek 3-4 dakika daha çırpın.
- Yağlanmış ve unlanmış 24 cm.lik kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.
1 poşet Krem şanti
1 poşet Çikolatalı Crem O'le
Arasına muz ve çikolata
Yapılışı:
- Pandispanyayı tarife göre pişirin, soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve iki kata ayırın.
- Krema için krem şanti ve Crem O'le 'yi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Her iki kremayı birbiri ile karıştırıp tekrar çırpın.
- Pandispantanın her iki katını süt ile ıslatın. Araya kremanın bir kısmını yayıp üzerine muz dilimi ve çikolata koyun.
- Pastanın üst katını yerleştirip kalan krema ile kaplayın, istediğiniz şekilde süsleyin.
Vişne Kompostosu
Kremalı Et ve Pilav
Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası
Zeytinyağlı Bakla
Bol Mısırlı Salata
Zeytinyağlı Barbunya
4 yorum:
nice mutlu sağlıklı ve hzuru dolu 14 şubatlara..
ellerinize sağlık pasta süper
ellerine sağlık Kedicik, pastan ve sofram harika.afiyet olsun.sevgilerimle...
Nice nice yıllara.
Pastada , sofrada çok güzel görünüyor.
Ellerine sağlık
Sıcacık sevgi dolu bir pasta, ellerine sağlık canım.
Sevgiler,
Evren
Yorum Gönder