Dolma tariflerinin sonu gelmeyecek gibi. Yine çok sevilen, annesi hep yapsın da Yiğit yesin istenen zeytinyağlı lahana dolması.
Hemen tarife geçeyim, lafı uzatmayayım.
Malzemeler
6 iri lahana yaprağı
1 su bardağı pirinç (ayıklanmış, yıkanmış)
2 kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
Dolmalık fıstık, kuş üzümü
kuru nane, pul biber, karabiber
Yarım limon suyu
Zeytinyağ
1 çay bardağı su
5-6 diş sarımsak
- Lahana yaprakları haşlanır, suyu süzülür.
- İç malzeme için kuru soğan zeytinyağında kavrulur. Dolmalık fıstık ve kuş üzümü eklenir.
- Biber salçası eklenip kavrulur.
- Pirinç ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
- Maydanoz, kuru nane, pul biber, karabiber ilave edilir, limon suyu sıkılır.
- 1 çay bardağı su eklenip kısık ateşte pişirilir. Demlendirilir.
- Haşlanmış lahana yapraklarının kalın yerleri kesilir. Sarılacak büyüklükte parçalara ayrılır.
- Yapraklara iç malzeme konup sarılır. Tencereye yerleştirilen dolmalar pişirilirken kokusunu alması için üzerlerine 5-6 diş sarımsak yerleştirilir.
Afiyet olsun.
Diğer dolma tarifleri
5 yorum:
bi senin bi de annemin dolması harika. eline sağlık aplacım harika görünüyor.
çiçem
dolmalar nefis...uzun zamandır unuttuğum bir tat iyi oldu hatırlattığın :)))ellerine sağlık
sevgiler
Pınarım, yahu yine lahana dolması var ayol. Benim sabah sabah canımı dolma istettin vallahi bravo. :)) Şaka bir yana hayatım vallahi nefis gözüküyorlar...
Ellerine sağlık.
Lahana sever misss :)
www.misssgibi.com
Cok lezzetli görünüyorlar,ellerine saglik.Sevgiler.
en sevdigim seylerden biridir lahana dolmasini cok lezzetli gorunuyor. Sevgiler
Yorum Gönder