16 Mart 2008 Pazar

Pazı Dolması

Daha önce de yazmıştım, bizim evin favori yemekleri dolmalardır. Bu yüzden bol bol, çeşit çeşit yapılır. Daha öncede ANNE KEDİ'ye etli yaprak sarma ve zeytinyağlı kuru biber patlıcan dolmasını eklemiştim.

Pazı dolması da annemin mükemmel tariflerinden birisi. Mutfağımın iyi olmasının nedeni tabii ki annem ve babam. Evimizde her zaman taze pişmiş, çeşitli yörelere ait yemekler hiç eksik olmazdı. Ben ve kardeşlerim güzel yemek yapmayı ve değişik lezzetleri denemeyi annem ve babamdan öğrendik. Bahar ve Çiğdem de çok beceriklidir, söylemeye gerek yok. Ben de annemden öğrendiklerimi evimde devam ettirmeye çalışıyorum, elimden geldiğince.


Ben dolmalarımı güveçte pişirmeyi tercih ettim. Güveçte pişen yemeklerin lezzeti ayrı oluyor.

Malzemeler
1 demet pazı

İç Malzemeleri:
250 g kıyma
1 kahve fincanı bulgur
1 kahve fincanı pirinç
1 büyük kuru soğan
Biber salçası, maydanoz
Karabiber, nane, tuz
Sıvıyağ
  1. Pazıyı yıkayıp uzun saplarını kesin. Pazıları bir tepsiye koyup üzerine kaynar su dökün, yumuşayana kadar bekletin.
  2. Kıyma, ayıklanmış yıkanmış pirinç ve bulgur, incecik doğranmış kuru soğan, baharatlar, kıyılmış maydanoz, salça ve sıvıyağı iyice karıştırarak dolma içini hazırlayın.
  3. Sudan çıkardığınız yumuşamış pazının damarını çıkarıp ikiye bölün.
  4. Bir ucuna kıymalı harçtan koyup muska gibi sarın.
  5. Dolmaları güvece yerleştirip üzerini örtecek kadar su koyup pişirin.
  6. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Afiyet olsun.

8 yorum:

http.//hunerlieller.net dedi ki...

selam canım.pazı sarmasını kış sebebiyle ile sık sık yaparım.hatta dün yapmıştım:))çok lezzetli görünüyor yanında da yoğurt.....elinine saglık.sevgiler

pastacirapunsel dedi ki...

Anne Kedi'mmmm,
Gecenin bu saatinde yapılma ki bu ama:))) Bir de güveçte pişirdim demişsin, daha söze gerek yok kiii:))))

Ellerine sağlık canım, öpüyorum,

Sımsıcak sevgiler....

ayşegülmutfakta dedi ki...

ufff anneee bu nee :) kızım varya harika görünüyorlar heleki sunumu birde güveçte pişmişler yemede yanında yat olmuş bunlar
bayıldım eline sağlık canım süper olmuş vallahi

Aynur dedi ki...

Bende bayilirim pazi sarmasina ama bunlarin sarilis sekilleride bi ilginc :) Zor degilmi böle hepsini ayni yapabilmek yahu?

süper olmuslar

ellerine saglik

selamlar

www.aynurdantarifler.blogspot.com

ezginin mutfağı dedi ki...

çok lezzetli görünüyor canım.sabah sabah resmen içim gitti.ellerine saglık kocaman sevgiler

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

Sirf yorum yazmis olmak icin bir seyler yazmak istemiyorum. Fakat bugun hangi sayfaya baktiysam , o kadar cok canimin cektigi sey oldu ki. Biri de bu pazi dolmasi. Rahmetli anneannem ben severim diye siklikla yapardi bundan. Ben, dolmayi pek sevmem ama bu dolma pazi dolmasiysa isler degisir. Paziyi cok ozledim. Ancak kis ayinda Turkiye'ye gidebilirsem tadabilecegim bir lezzet, kim bilir kac yil sonra :( Bir de kucuk kucuk ozenle sarmissin ki.

PINAR dedi ki...

Hünerlieller, teşekkür ederim.

Rapunselim, çok sağol. Ben de öptüm.

Ayşegülcüm, teşekkürler, güveçte harika oluyor valla.

Aynur teşekkürler, zor değil ama sabır istiyor.

Ezgicim teşekkür ederim.

Nagehan öncelikle teşekkür ederim. Yorumun içimi acıttı :( Ben gurbetteyim diye üzülüp duruyorum ama sizi düşününce sesimi çıkarmamam gerekiyor. Sevgilerimle.

http://kelebeklisaniyeler.blogcu.com/ dedi ki...

canim merhaba, ellerine saglik pazi sarmasini harika yapmissin tum tariflerin gibi, çok guzel gorunuyor, mutlu haftalar tatlim sevgiyle kal.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails