27 Mart 2008 Perşembe

Panna Cotta

Panna cotta, "pişmiş krema" anlamına gelen, pek sevilen, bol kalorili İtalyan tatlısı. Yapımı çok kolay, zahmetsiz. Ben Ev Cini'nin tarifi olan yoğurtlu Panna Cotta'yı denedim, hoşuma gitti, ayrıca orjinal tariflere göre de hafif oldu. Bu tatlı genellikle meyveli soslarla servis yapılıyor, niyetim aslında frambuazlı sos yapmaktı. Yiğit'e de yedirebilmek için portakallı sos yapmayı düşündüm. Biraz da dikkatini çeksin isteyince şekilli minik peltelerle süslü tatlı ortaya çıktı.

Bir daha ki sefere daha küçük kaplarda servis yapmayı düşünüyorum, benim kaplarım çok büyük geldi, bitirmekte zorlandım.

Bu tatlı özellikle sütlü tatlıları seven babam için çok ideal, İzmir'e geldiğinde yapmak istiyorum ya da canım kardeşlerim beni beklemeyip yapabilirler :)

Yoğurtlu Panna Cotta

Malzemeler
200 ml süt kreması
1/2 su bardağı (cup) süt
1/2 su bardağı (cup) toz şeker
2 tatlı kaşığı (tsp) toz jelatin
2 yemek kaşığı (tbs) su
3/4 su bardağ (cup) süzme yoğurt
1/2 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı su
  1. Küçük bir sos tenceresinin içine sütü, kremayı koyun. Orta ateşte, tel çırpıcıyla karıştırarak ısınana kadar pişirin. Ocağın üstünden alın. İçine toz şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.
  2. Küçük bir bardağın içine 2 yemek kaşığı suyu ve 2 tatlı kaşığı toz jelatini koyun. Jöle tamamen eriyene kadar karıştırın.
  3. Bu jöleli karışımı; süt, krema ve şekerden oluşan karışımın içine dökün. Yine karıştırın. Son olarak süzme yoğurdu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Tel çırpıcıyla çırpın.
  4. Hazırladığınız panna cotta'nızı 4 adet kaseye eşit olarak paylaştırın. Buzdolabına koyun ve 5-6 saat, iyice soğuyana kadar bekletin.
Portakallı Pelte

1 su bardağı portakal suyu, 4 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı buğday nişastasını karıştırıp kaynayana kadar pişirin. Soğuk sudan geçirilmiş buz kalıplarına dökün, katılaşana kadar bekletin. Kullanacağınız zaman kalıplardan çıkarın.

Afiyet olsun.

11 yorum:

Özlem dedi ki...

Pınar'cım,
Panna Cotta Tiramisu'dan sonra en sevdiğim ikinci Italyan tatlısı. Ne güzel yapmışsın, üzerindeki süsler de çok şeker olmuş.
Ellerine sağlık,
sevgiler

meleginmarifetleri dedi ki...

Pınar ellerine sağlık çok güzel bir tatlı çıkmış ortaya
Sevgiler by

ebruli pastalar dedi ki...

Pınar'cığım,
Panna Cotta'ya bayılırım. Üzerindeki şekilli pelteler de çok sevimli görünüm yaratmış, ellerine sağlık canım.
Sevgiler..

Aynur dedi ki...

bol kalorili ise ben almayayim aman aman:) diyetteyim su ara koruyun beni böle guzel lezzetlerden:((

ama su asagidaki sarmalara asla hayir diyemem yaa of of :(

ellerine saglik

sevgiler

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Hasret dedi ki...

ellerine saglik canim, cok güzel görünüyorlar, sunumuda cok hos olmus ...

sicacik sevgilerimle ..

EZGi :)) dedi ki...

canım dışarıda çok yerimm çok lezzetli bir tatlıdır ama evde yapmak çok daha saglıklı.tarifi not aldım paylaşımın için çok tesekkürler canım ellerine saglık kocaman sevgiler

disal dedi ki...

canım kim sevmez ki sütlü tatlıyı...

nefis görünüyor...

helede portakallı peltenin şekilleri...çok güzel bir fikir verdin bana...bende denerim inş...

ellerine sağlık....

Damak Tadı dedi ki...

Üzerindeki şekiller ne kadar hoşlar..Ellerine sağlık..

Sevgiler..

Adsız dedi ki...

sen gelince yaparsın artık tatlıları. pelteler çok güzel olmuş. eline sağlık çok lezzetli görnüyor.
çiçem

http://kelebeklisaniyeler.blogcu.com/ dedi ki...

Pinar'cim ellerine saglik Panna Cottayi bir arkadasimda yemistim ve lezzeti halen damagimda, enfestir, sende çok guzel yapmissin, eline saglik canim, sunum muhtesem.

nilay dedi ki...

Ne hos bir sunum şekli. bir şey daha öğrenmiş oldum sayende.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails