26 Mart 2008 Çarşamba

Zeytinyağlı Lahana Dolması



Dolma tariflerinin sonu gelmeyecek gibi. Yine çok sevilen, annesi hep yapsın da Yiğit yesin istenen zeytinyağlı lahana dolması.

Hemen tarife geçeyim, lafı uzatmayayım.

Malzemeler

6 iri lahana yaprağı
1 su bardağı pirinç (ayıklanmış, yıkanmış)
2 kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
Dolmalık fıstık, kuş üzümü
kuru nane, pul biber, karabiber
Yarım limon suyu
Zeytinyağ
1 çay bardağı su
5-6 diş sarımsak
  1. Lahana yaprakları haşlanır, suyu süzülür.
  2. İç malzeme için kuru soğan zeytinyağında kavrulur. Dolmalık fıstık ve kuş üzümü eklenir.
  3. Biber salçası eklenip kavrulur.
  4. Pirinç ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
  5. Maydanoz, kuru nane, pul biber, karabiber ilave edilir, limon suyu sıkılır.
  6. 1 çay bardağı su eklenip kısık ateşte pişirilir. Demlendirilir.
  7. Haşlanmış lahana yapraklarının kalın yerleri kesilir. Sarılacak büyüklükte parçalara ayrılır.
  8. Yapraklara iç malzeme konup sarılır. Tencereye yerleştirilen dolmalar pişirilirken kokusunu alması için üzerlerine 5-6 diş sarımsak yerleştirilir.

Afiyet olsun.

Diğer dolma tarifleri

5 yorum:

Adsız dedi ki...

bi senin bi de annemin dolması harika. eline sağlık aplacım harika görünüyor.
çiçem

gezgincigencler dedi ki...

dolmalar nefis...uzun zamandır unuttuğum bir tat iyi oldu hatırlattığın :)))ellerine sağlık


sevgiler

Adsız dedi ki...

Pınarım, yahu yine lahana dolması var ayol. Benim sabah sabah canımı dolma istettin vallahi bravo. :)) Şaka bir yana hayatım vallahi nefis gözüküyorlar...

Ellerine sağlık.

Lahana sever misss :)

www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyorlar,ellerine saglik.Sevgiler.

Ilker Erdem dedi ki...

en sevdigim seylerden biridir lahana dolmasini cok lezzetli gorunuyor. Sevgiler