9 Eylül 2008 Salı

Kış Hazırlıkları / Meyveler

Kış hazırlıkları için meyvelerden fazla bir şey yapmıyorum. En çok vişne donduruyorum. Kış aylarında vişneli tatlılarda, hoşaflarda güzel oluyor. Vişneleri yıkayıp suyunu süzdükten sonra çekirdeklerini çıkarıyorum. Sakladığım dondurma kaplarına yerleştirip derin dondurucuya koyuyorum.



Elma Püresi: Her mevsim yapıyorum am evdeyken fırsatım oldu biraz fazla yaptım. Birazını kavanozlara koyup buzdolabında sakladım, birazını da küçük miktarlarda derin dondurucuya koydum. Ekmeklerde yağ yerine kullanıyorum.



Şeftali Konservesi: Öncelikle kavanozları yıkayıp, çok sıcak sudan geçirip, kapaklarını (mutlaka yeni ve sağlam olmalı) 10-15 dakika kaynatıyorum. Bu arada şeftalileri soyup çekirdek yataklarını temizliyorum. Şeftalileri dilimleyip kavanozlara yerleştiriyorum, her kavanoza 1 kahve fincanı şeker koyuyorum. Kapakları sıkıca kapatıyorum, bu aşamada genellikle eşimden yardım istiyorum. Düdüklü tencereye yerleştirdiğim kavanozların kapak kısmına gelecek kadar su koyup (tencerenin kapasitesine göre ayarlayın) buharı çıktıktan sonra basınç oluşmuş şekilde 30 dakika kaynatıyorum. Konservelerim hazır, açtığım zaman fotoğraflarını eklerim.



Kış notu: Konserveler sorunsuz bir şekilde kış boyunca pasta ve tatlılarda kullanıldı, çok lezzetliydi.


4 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba bir şey sorucam ben bu yaptığınız konserveyi düdüklünün kapağını kapatarak yapıyorsunuz ?

Adsız dedi ki...

Konserveyi düdüklünün kapağını kapatıp buhar çıktıktan sonra basınç ayarını yapıp 30 dakika pişiriyorum. Her düdüklünün modeline göre değişebilir. Benim düdüklü tencerem Tefal Clipso, 2. kademede buhar çıktıktan sonra ocağın ateşini azaltıp 30 dak. tutuyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba.su ilave ediyormuşsunuz?bir kaç tarif araştırdım su ilave ediliyor ama..

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Hiçbirine su ilave etmiyorum, kolay gelsin.