8 Mart 2009 Pazar

Meyveli Pasta


İki hafta sonu çok sevdiğimiz arkadaşlarımızla beraber bir akşam geçirme fırsatımız oldu. Yiğit uzun zamandır görmediği arkadaşları ile buluştu, çok mutluydu. Ben de hem çocukların hem de büyüklerin seveceği bir şeyler yapmak istedim. Bunlardan biri de meyveli pastaydı. Bir seferinde muzlu diğerinde ise şeftalili olarak yaptım.



Şeftalileri ise yazın İzmir'de hazırladığım şeftali konservelerinden kullandım. Sade yemek de çok güzel ama pastalarda da çok güzel oluyor. Önümüzdeki yaz daha fazla yapmayı planlıyorum.


Meyveli Pasta

Pandispanya malzemeleri:

3 yumurta
6 çorba kaşığı şeker
6 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı sıvı yağ

Üzerine:

1 poşet krem şanti (150 ml süt ile hazırlanmış)
Taze / konserve meyve
Meyveli jöle ya da meyve suyu ile hazırlanmış pelte
  • Yumurtaların akları ile sarıları ayrılır. Yumurta akları kar gibi olana kadar çırpılır.
  • Şeker ve vanilya eklenir, çırpılır. Yumurta sarıları eklenip çırpılır.
  • Un ve kabartma tozu eklenir, karıştırılıp sıvı yağ eklenir. Mikserin en düşük ayarında karışana kadar çırpılır.
  • Yağlanmış 28 cm.lik tart kalıbına karışım dökülür.
  • 170 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Soğuyunca kalıptan ters olarak çıkarılır, üzerine krem şanti sürülür, meyveler dizilir.
  • Meyvelerin üzerine hazırlanan meyveli jöleden çok az kaplayacak şekilde gezdirilir.
  • Muzlu pastada muzlu jöle kullandım, şeftalili pastada ise konservenin suyuna nişasta ekleyerek pelte pişirdim, yine meyvelerin üzerine çok az gezdirdim. Krem şanti yerine bazen de Alman Pastasında kullandığım kremayı tercih ediyorum, daha hafif tat isteyenler tercih edebilir.
Afiyet olsun.

6 yorum:

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Pınarcım tartlar nefis görünüyor. Elimde iki ayrı meyve konservesi ve gelecek iki ayrı misafirim var önümüzdeki günlerde. Yeni bir macera arayışına girmezsem bunu deneyeceğim kesin ;)

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Pınarcığım nefis görünüyor pastaların.çok iç açıcı ve leziz olmuş.ellerine sağlık.sevgilerimle...

durutarifler dedi ki...

İkiside enfesss görünüyor Pınar'cım. Özlemişim senin nefissss tatlılarını. Ellerine sağlık

Bir Dilim Düş dedi ki...

Pınarcığım ben şeftali diyorum başka da bir şey demiyorum.

Sevgiler,
Evren

Hatice dedi ki...

Pınarcığım ellerine sağlık, tart hamurundan memnun kalmana çok sevindim, bu tartın çileklisi de harika oluyor, tavsiye ederim.
mevsimi gelince ben de şeftalili deneyeyim, hatta senin şeftali konservesinden de yapsam iyi olacak, bunun için şeftalilerin sert mi olması gerekiyor...
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Esracım teşekkür ederim. Ben senin yeni maceralarını bekliyorum.

Neslihan, Nilay, Evren teşekkürler.

Haticecim senin yorumundan sonra baktım, tarif sende de varmış. Ben Portakal Ağacından aldığımı düşünüyordum :) Çileklisini ben de denemek isterim.
Şeftali konservesini yaparken sert ama olgun şeftalileri seçtim, denemeni tavsiye ederim.
Sevgilerimle...