11 Haziran 2010 Cuma

Kısır (Kavurarak)


Çay sofrasından ikinci tarif farklı bir şekilde yapılan kısır olsun. Bu tarifi Sahrap Soysal'ın bir kitabından not almıştım, denemek için yeni fırsatım oldu.

Kısır (Kavurarak)

2 su bardağı köftelik bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4-5 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze nane
1 limonun suyu
3 yemek kaşığı nar ekşisi
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • Bulguru derin bir kaba alıp üzerine sıcak suyu gezdirin, kapağı kapatarak bulgurun yumuşamasını bekleyin.
  • Bu arada yeşillikleri (taze soğan, taze nane ve maydanoz) incecik kıyarak bir kenarda bekletin.
  • Zeytinyağını derin ve geniş bir tavaya alın, yemeklik doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsağı ilave edip kavurun. Salçaları ilave edip 3-4 dakika daha kavurun.
  • Yumuşamış bulguru tavaya aktarıp tüm malzemeyi 5 dakika sürekli karıştırarak kavurun.
  • Tavayı ocaktan alıp limon suyun, nar ekşisini, yeşillikleri ve baharatları ilave edip karıştırın. Servis yapana kadar ağzı kapalı olarak dinlendirin.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Banu dedi ki...

Nefis olmuş sunumuda harika ellerinize sağlık.. sevgilerimle...

Banu dedi ki...

Canım hayırlı kandiller olsun...

Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmisinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sicakligi yuvamiza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun..