Çay sofrasından ikinci tarif farklı bir şekilde yapılan kısır olsun. Bu tarifi Sahrap Soysal'ın bir kitabından not almıştım, denemek için yeni fırsatım oldu.
Kısır (Kavurarak)
2 su bardağı köftelik bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4-5 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze nane
1 limonun suyu
3 yemek kaşığı nar ekşisi
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- Bulguru derin bir kaba alıp üzerine sıcak suyu gezdirin, kapağı kapatarak bulgurun yumuşamasını bekleyin.
- Bu arada yeşillikleri (taze soğan, taze nane ve maydanoz) incecik kıyarak bir kenarda bekletin.
- Zeytinyağını derin ve geniş bir tavaya alın, yemeklik doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsağı ilave edip kavurun. Salçaları ilave edip 3-4 dakika daha kavurun.
- Yumuşamış bulguru tavaya aktarıp tüm malzemeyi 5 dakika sürekli karıştırarak kavurun.
- Tavayı ocaktan alıp limon suyun, nar ekşisini, yeşillikleri ve baharatları ilave edip karıştırın. Servis yapana kadar ağzı kapalı olarak dinlendirin.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Nefis olmuş sunumuda harika ellerinize sağlık.. sevgilerimle...
Canım hayırlı kandiller olsun...
Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmisinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sicakligi yuvamiza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun..
Yorum Gönder