7 Haziran 2010 Pazartesi

Limon Soslu Cheesecake


Hafta sonu çay sofrasından ilk tarif Limon Soslu Cheesecake. Daha önce yaptıklarıma benzese de ufak değişiklikler var. Hatta daha önceki cheesecakelere göre sanki daha hafif oldu. Limon ve hindistan cevizini birbirine yakıştırdığım için sosun üzerine çok az hindistan cevizi serptim, damak tadınıza göre eklemeyebillirsiniz.

Limon Soslu Cheesecake

Taban
1 paket Burçak bisküvi
50 g tereyağ (oda ısısnda)
1 kahve fincanı süt

Krema
2 paket Labne (400 g)
1 kutu krema (200 ml)
200 g taze lor veya süzme yoğurt
3 yumurta (oda sıcaklığında)
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 limonun kabuğunun rendesi ve suyu

Limonlu Sos
2-3 limonun suyu suyu
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı tozşeker
  • 24 cm kelepçeli kalıbın içi yağlı kağıt veya alimünyum folyo ile kaplanır.
  • Taban için robotta bisküviler un haline getirilir, tereyağ eklenip karıştırılır. Süt azar azar ilave edilip yumuşak karışım elde edilir. Kalıbın içine bastırılarak yerleştirilir. Diğer malzemeler hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
  • Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrı kaplara ayrılır. Beyazlar kar gibi olana kadar iyice çırpılır.
  • Yumurtaların sarısı, labne peyniri, süzme yoğurt (veya lor peyniri ) ve krema iyice çırpılır. Limon suyu ve kabuğu ilave edilip çırpılır.
  • Ayrı yerde elenen un peynirli karışıma ilave edilip çırpılır. Şeker ilave edilip çırpılır.
  • Köpük halindeki yumurta akları en son eklenip kaşık ile birbirine yedirilir.
  • Bisküvi tabanın üzerine krema dökülür. 170 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar benmari usulü pişirilir. (cheesecake kalıbının sığabileceği büyüklükte bir fırın tepsisinin içine kalıbın yarısına gelecek şekilde su konur, cheesecake kalıbı tepsinin içine oturtularak pişirilir. )
  • Cheesecake mutlaka 1 gece buzdolabında dinlendirilir. Ertesi gün limon suyu, şeker ve nişasta pelte kıvamına gelene kadar pişirilir ve hazırlanan bu sos pastanın üzerine dökülür.

8 yorum:

sevda dedi ki...

ne kadar sürede pişer..belirtmemişsiniz..piştiği nerden anlaşılır...???

PINAR dedi ki...

Sevda Hanım, kekin üzerinin pembeleşip kızarması yeterli, yaklaşık 45 dakika - 1 saat arasında pişiyor.

CEYLAN dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK TEK KELİME İLE SÜPERRR

PINAR dedi ki...

Ceylan Hanım teşekkür ederim.

Doyumluk.... dedi ki...

Tarif çok hoşuma gitti.Eline sağlık.

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor cheesecake.bir dilim olsa hayır demem.

Evin dedi ki...

Denedim bu tarifi. Çok güzel oldu, teşekkürler.

PINAR dedi ki...

Evin çok sevindim, afiyet olsun.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails