21 Eylül 2008 Pazar

Şeftalili Kek


Bu kek hamurunu meyveli kekler için sık kullanıyorum. Vişneli kek tarifinde aynı hamuru kullanmıştım. Hem şeftalili tariflerim arasında yer alsın hem de hatırlatma olsun istedim. Bu keki aynı şekilde elmalı olarak da yapabilirsiniz. Servis yaparken pudra şekeri serpebilirsiniz ama benim gibi tatlıyla aranız iyi değilse sade tavsiye ederim. Ölçü büyük, yuvarlak borcam için uygun oluyor.

Malzemeler

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya ½ su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
  • Yumurta, şeker, vanilya iyice çırpılır. Sıvı yağ, un, kabartma tozu, süt ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. Karışım yağlanmış orta boy tepsiye dökülür. Üzerine dilimlenmiş şeftaliler sıralanır. 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

baharın son kalan şeftalileri değerlendirilmeli,ben bayram sonrasını bekliyorum çünkü ramazanda tatlılar nedeniyle pasta-kek boykotu var sanki:)

ellerinize sağlık..

Unknown dedi ki...

merhaba..yağmur kadar duru,güneş kadar sıcak sevgiler bırakıyorum arkadaşım.keyifli bir hafta olsun

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Bir şeftalili güzellik daha,harikasın canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...