29 Eylül 2008 Pazartesi

Şekerpare


Bayram için Ankara'ya gidemedik, buralarda yalnızız yani. Bir iki dostumuzu, yakınımızı ziyaret ettikten sonra İzmir'in yakın ilçelerini gezmek istiyoruz. Bayramda buralarda hava güzel olacakmış, biz de Efes, Bergama ören yerlerini gezelim istiyoruz. Kısa bir süre sonra hayatımızda bir değişiklik olacak, ondan önce bol bol gezelim.

Şekerpare kardeşim Çiğdem'in tarifi, benim için yaptığı zaman fotoğraflamıştı. Ben de bayram tatlısı olarak yayınlamak için bekledim, belki ben de hafif bir tatlı yaparım.

Malzemeler

3 çay fincanı un
100 g tereyağ veya 1 çay fincanı sıvı yağ
1 çay fincanı şeker
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
2 yumurta (bir yumurtanın beyazı fındıkları batırmak için ayrılacak)
Fındık

Şurup malzemeleri

3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
½ limon suyu
½ çay kaşığı vanilya

  • Şeker, yağ, tuz ve kabartma tozunu tahta bir kaşıkla karıştırıp yumuşatın. Krema haline gelen yağa önce yumurta sonra unu yedirerek yoğurun. Hamuru bir örtü altında 10 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın, tepsiye dizin. Üzerine yumurta akına batırılmış (yapışacak kadar altına) fındık yerleştirerek orta dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Şurubu daha önce hazırlayın. Şekerpare sıcak, şurup soğuk olacak. Bunun için su ve şekeri kaynatın, limonsuyu ve vanilyayı ekleyip biraz daha kaynatın. Soğutup şekerpareler pişince üzerine dökerek şurubu çektirin.

Afiyet olsun.

2 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Şekerpareler çok güzel görünüyor. Tadı harikadır ama görüntüde çok hoş. İyi bayramlar.
Sevgilerimle TAZENANE

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Canımmm,

Bayramın kutlu olsun, tüm sevdiklerinle nice güzel bayramlara..

Sımsıcak sevgiler......