12 Temmuz 2007 Perşembe

Vişneli Kek





Anneme gelen misafirlerimiz için yaptığım vişneli kek. Çok lezzetli, tatlı ekşi. Biz yemeye doyamadık...

Vişne yerine şeftali ya da elma da kullanıyorum. O zaman meyveleri dilimleyerek çiçek şeklinde hamurun üzerine sıralıyorum. Harika oluyor.

Malzemeler

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
½ su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt

Yumurta, şeker, vanilya iyice çırpılır. Sıvı yağ, un, kabartma tozu, süt ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. Karışım yağlanmış orta boy tepsiye dökülür. Üzerine çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş vişneler sıralanır. 170 derecede pişirilir.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

elinize sağlık çok güzel görünüyor. ben de hemen deneyeceğim bu tarifi.

aslı

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim. Eğer vişnenin ekşiliği daha yoğun olsun isterseniz şekeri 1 su bardağı koyabilirsiniz. Ben öyle tercih ediyorum. Afiyet olsun.