16 Temmuz 2008 Çarşamba

Kayısı Marmelatı

Yaklaşık 2 haftadır Ankara'dayım. Burada olmak zaten çok güzel, bir de bütün akraba ve sevdiklerimizi görmemizi sağlayan bir mutluluk yaşadık. Yiğit'in sünnetini geçen hafta yaptık. Uzun zamandır aynı tariflerin durmasından anlaşılacağı gibi yoğun, yorucu ama güzel günlerdi.

Kayısı marmelatını burada yaptım. Halam bize ziyarete gelirken kendi bahçesinden vişne ve kayısı getirmişti. Vişnelerden Yiğit Bey içsin diye vişne suyu yaptık, kayısıların bir kısmını da marmelat için kullandım.

Benim reçel yapma aşkımı herkes biliyor ama kayısı marmelatının hayalini epeydir kuruyordum. Niyetim, fırsat olursa birazını pastalarda kullanmak.

Kayısı Marmelatı
1 kg kayısı
1 kg toz şeker
Yarım limonun suyu


  • Kayısıları yıkayıp ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın.
  • Geniş bir tencerede kendi kendine sulanacak şekilde, su ilave etmeden yumuşayana kadar haşlayın.
  • Yumuşayan kayısıları kevgirden geçirerek kabuklarından ayırıp püre haline getirin.
  • Kayısı püresine şekeri ilave edin, karıştırın.
  • Reçel kıvamına gelene kadar pişirin, en son limon suyunu ilave edip 2-3 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.

Afiyet olsun.

15 yorum:

mona lisa dedi ki...

arkadaşım marmelat süper olmuş.ellerine sağlık.ben de marmelatı çok severim.sevgiyle kal

http://illedeyemek.blogcu.com/ dedi ki...

Nede güzel olmuş kayısı marmelatı elleriniz dert görmesin,Sevgilerimle...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Mmm, ellerine sağlık Pınar, canım çekti şimdi :) Kahvaltıda sıcacık ekmekle ne güzel olur..

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Çok güzel bir hafta sonu diliyorum.
Hoşça kalın.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Çok güzel bir hafta sonu diliyorum.
Hoşça kalın.

pastacirapunsel dedi ki...

Pınar'cığımmm,

Yiğit'imin sünneti hayırlı olsun,artık kocaman adam oldu desene kuzu:))

Marmelatta çok güzel görünüyor, ellerine sağlık canım,

Sımsıcak sevgiler, Yiğit'e geçmiş olsun, kocaman öpücükler.....

IŞIL'ın annesi... dedi ki...

kayısımarmelatı deyınce hep aklıma babannemin yaptığı akıtma(krep)lar gelir.
güzel anılarım depreşti:)
bu arada alakasız olacak sanırım ama yayınlanan resımlerın üzerine nasıl imza atılıyor? bilgi verirseniz sevinirim.
sevgiler...
aylinyagizer@gmail.com

birdilimdus dedi ki...

Tam da kış hazırlıkları deva ederken ne kadar da güzel oldu bu böyle, ben de geçenlerde ilk reçelimi yapmıştım ama bunu da deneyeceğim canım, ayrıca da ziyaretin için teşekkürler!!!

Sevgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık canım harika görünüyor

doludolumutfak dedi ki...

komsum dun koca bı poset kayısı getırdı .N yapsam derken blogunuzla tanıstım . Bende sızı beklerım bloguma ..

doludolumutfak dedi ki...

selam .. Dün komsum koca poşet kayısıyla gelipte ben bugun ne yapsam derken tanıstım blogunuzla .. Cok ta begendim.Bende sizi blogumuma beklerim.

Sabit Cetin dedi ki...

Ben de bir bey olarak buradaki tarife göre bir sandık kayısıyı ne yapayım derken harika bir marmışlar yaptım. Endeks tası var

Sabit Cetin dedi ki...

A slm. Sayenizde ben de bir bey olarak mükemmel bir marmat yaptım. Herkese çok Mersin derim. 5337651634

Sabit Cetin dedi ki...

Yanıt yazıyorum ama gidiyormu bilemiyorum

Sabit Cetin dedi ki...

Kompostosunu da yaptım çok harika oldu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails