4 Nisan 2008 Cuma

Pankek: Haftasonu Kahvaltılarının En Tatlısı


Hafta sonu uzuuuun uzun kahvaltıları seviyorum, sofrada uzun oturmak için de çeşidin çok olması gerekiyor. Krepler, tostlar, börekler ya da pankek. Hangisi kolay gelirse artık.

Bu pankekleri ben yapmadım, kardeşim Çiğdem yaptı. Çiçem'im çok beceriklidir ama çalışmaktan mutfağa girmeye pek vakit bulamıyor :) Ara sıra takılıyorum; hadi bir şeyler yap da fotoğrafını çek, diye ısrar ediyorum.


Sağolsun bu sefer beni kırmadı, pankeklerin yanında bir de şekerpare tarifi gönderdi, onu da en kısa zamanda ANNE KEDİ'ye eklerim.


Pankek (20 adet)

1 büyük yumurta (veya 2 küçük yumurta)
1 vanilya
1 tutam tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz şeker
  1. Un, seker, kabartma tozu, vanilya ve tuzu bir kapta karıştırın.
  2. Yumurta, süt ve sıvıyağı ilave edip çırpın. Hamur boza kıvamında ve içinde kabarcıklar olmalı. Hamuru 20-30 dakika buzdolabında bekletin.
  3. Kepçeye doldurduğunuz hamuru yağlanmış teflon tavaya daire şeklinde dökün. Üst tarafı göz göz olup, kenarları kurumaya başlayınca ters çevirin. Tüm malzemeyi bitene kadar pişirin (her defasında yağ sürmek gerekmiyor).
  4. Pişen pankekleri tabağa üst üste koyun, sıcak veya ılık servis yapın.
Pankeklerin yanına tatlı tuzlu tüm kahvaltılıklar ama özellikle bal, pekmez, reçeller, meyveler ve nutella çok yakışıyor.

Afiyet olsun.

9 yorum:

ebruli pastalar dedi ki...

Pınar'cığım,
Pankek'ler nefis olmuş, kardeşinin ve senin ellerine sağlık canım.
Bu tarif haftasonu kahvaltılarının vazgeçilmezlerindendir bizim için de. Bu arada ben pankek hamurunu tavaya döktüğümde üzerine biraz da damla çikolata serpiyorum. Pişerken damla çikolatalar eriyor ve böyle de güzel oluyor.Denemeni tavsiye ederim canım.
Sevgiler...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Pınarcım elimde hiç pankek tarifi yoktu. Bunlar gerçekten garantili duruyor. Kızkardeşin de çok becerikli anlaşılan. Genlerinize annenizden mi geçti?

Adsız dedi ki...

aaaa çiçem'im ne yapmıışş :)) ellerine sağlık kuzucum... ne kadar güzel görünüyor... apla'cım öpücüklerrr
BaaR

Adsız dedi ki...

Ebrucum teşekkürler, çikolata harika bir fikir. Biz de hamura bazen kakao ilave edip nutella ile yiyoruz, tavsiye ederim.

Esracım çok sağol, tarif gerçekten harika oluyor, rahatlıkla deneyebilirsin. Annem çok beceriklidir gerçekten, keşke onun kadar becerikli olsak :)

BaaRcım senden de tarifler bekliyoruz özellikle makarnalarından olsun.Öpüyorum.

cennebazz dedi ki...

pınar hanım merhabalar pancakeler harika görünüyor.tatile gittiğimde tüm tatil boyunca her sabah yediğim tek şeydir.pancake üzerine pralin sürüp :))))bayılırımmm hımmm
şimdi bunları görünce hem tatil hem pance krizim tuttu :))))
sevgilerimle duygu...

Handybag dedi ki...

Tarifiniz süper!!!
Bende evde yapıyorum ama ben sıvı yağ yerine içine 1 kahve fincanı kadar (göz kararı) krema koyuyorum tavsiye ederim...
Tekrar Ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Kremayı mutlaka ben de deneyeceğim, teşekkürler...

Eskici dedi ki...

Yaptım ve çilek reçeliyle yedik kızımla, harikaydı, tadı hala damağımızda ellerinize sağlık tarifi verenin de bize iletenin de...

Eskici dedi ki...

Yaptım ve çilek reçeliyle yedik kızımla, harikaydı, tadı hala damağımızda ellerinize sağlık tarifi verenin de bize iletenin de...