Vişneli Cheesecake'i Ankara'da bizleri ve Bahar'ı ziyarete gelen arkadaşlarımız için yapmıştım. Cheesecake tarifim ANNE KEDİ'de daha önce yayınladığım Böğürtlenli Cheesecake ile aynı. Burada ölçüleri 2 misli kullandım çünkü annemin kelepçeli kalıbı benimkine göre büyüktü. İyi ki de miktarı arttırmışım yoksa çok ince olacakmış. Çiçem'in pastayı görünce tepkisi çok hoştu, fotoğrafta belli oluyor mu bilmiyorum ama dilimlerin boyu oldukça yüksekti. Vişneli Cheesecake tadan herkes tarafından çok beğenildi ben de çok mutlu oldum.
Pazar günü gelen misafirlerimiz için bir pasta daha yapmıştım ama evimiz o kadar kalabalıktı ki pastanın fotoğrafı çekilemeden dilimlendi, bitti. O da daha önce eklediğim Böğürtlenli ve Muzlu Şarlot'un çilek ve kivi ile yapılmış haliydi. Çok beğenildi ancak tekrar yaparsam ekleyebilirim.
Vişneli Cheesecake
Malzemeler
Taban
1 paket Burçak bisküvi, 50 g tereyağ, 1 kahve fincanı süt
Krema
2 paket Labne (400 g)
1 kutu krema (200 ml)
2 yumurta (oda sıcaklığında)
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Sos
250 gr dondurulmuş vişne
1 cup toz şeker
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta
- 24 cm kelepçeli kalıbın içi yağlı kağıt ile kaplanır.
- Taban için robotta bisküviler un haline getirilir, tereyağ eklenip karıştırılır. Süt azar azar ilave edilip yumuşak karışım elde edilir. Kalıbın içine bastırılarak yerleştirilir. Diğer malzemeler hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
- Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrı kaplara ayrılır. Beyazlar kar gibi olana kadar iyice çırpılır.
- Yumurtaların sarısı, peynir ve krema iyice çırpılır. Ayrı yerde elenip karıştırılmış un, nişasta ve vanilya peynirli karışıma ilave edilip çırpılır. Şeker ilave edilip çırpılır.
- Köpük halindeki yumurta akları en son eklenip kaşık ile birbirine yedirilir.
- Bisküvi tabanın üzerine krema dökülür. 170 dereceye ısıtılmış fırında benmari usulü üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Çatlama ve çökmeleri engellemek için fırının içinde soğutulur.
- Cheesecake mutlaka 1 gece buzdolabında dinlendirilir.
- Servisten önce vişneler şekerle birlikte robotta parçalanır. İri parçalar haline getirilen vişne sosu tencereye alınır, su ve nişasta ile birlikte pişirilir. Ilınınca cheesecake'in üzerine dökülür.
- Sos katılaşınca kalıptan çıkarılıp dilimlenir.
11 yorum:
Canim,
cheesecake tek kelimeyle muhtesem görünüyor, ellerine saglik canimcim.
Selam ve sevgilerimle..
Canım Pınar, enfess olmuş cheesecake. Ben pek severim ... Vişneli hiç denemedim. ama böğürtlenlideki o ekşimsi tadı sevdiğime göre vişneliyide severim :)
ellerinize sağlık
sevgiler.
http://www.misssgibi.com/
canım çok güzel görünüyor...
hafif mayhoş tadını düşünebiliyorum....
ellerine sağlık...
Nihan'ın İzmir Lokması:) yorumlarından takılıp geldim sayfanıza her şey çok güzel ellerinize sağlık.
Sevgilerimle...
En çok sevdiğim kekdir bayılırım.Ellerine sağlık canım yine harikalar yaratmışsın.Güzel bir hafta dilerim...
Kevser, teşekkür ederim. Blog manşete yazar yazmaz yorumunu gördüm, çok hızlısın :)
Zerrin, ekşimsi tadları seviyorsan bu cheesecake tam sana göre.
Disal teşekkür ederim, aynı zamanlarda Ankara'daymışız.
Almula, merhaba. İzmir'de lokma olayına çok şaşırmıştım ilk zamanlar şimdi alıştım almadan geçmiyorum.
Gönül, teşekkürler ben de güzel günler diliyorum.
Sevgilerimle
Cheesecake o kadar leziz duruyor ki şimdi olsa çoktaan yarı keki mideye indirmiştim :))
Esracım güzel yorumun ve ziyaretin için teşekkürler.
çook ama çook güzel olmuş eline sağlık blog adınada bayıldım:)
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.denemeye deger bır tarıf.paylaşımlar için bende beklerim sevgiler:)
Vişneli cheesekek nefis görünüyr,ellerine sağlık,etkinliğim var sitede katılırsan sevinirim,sevgiler,iyi bayramlar.
Yorum Gönder