5 Aralık 2007 Çarşamba

Böğürtlenli ve Muzlu Şarlot


Bizim Pastane'de Ahududulu ve Muzlu Şarlot tarifini görünce yapmaya karar vermiştim. Üç kişi bu pastayı yiyemiyeceğimiz için İzmir'e gelecek birilerini bekledim. Neyse ki çok beklemem gerekmedi, Esin'in geleceği belli olunca hemen hazırlıklara başladım. Zinnur'un tarifinde 1-2 malzeme dışında değişiklik yapmadım. Ahududu yerine evde olan böğürtleni kullandım. Zinnur'un pastasında tart jölesi yok, ben meyvelerin üzerinde kullandım ama miktarı daha az olabilirdi. Gerçekten çok lezzetli ve hafif bir pasta oldu. Hem Esin hem de Yiğit beğendi.

Pastayı yaparken fotoğraf çekemedim zaten Bizim Pastane'nin tarifi çok açıklayıcı ve bol fotoğraflı. Pastanın üzerine krema sıkmayı ve tart jölesini meyvelerin üzerine dökme işini Yiğit yaptı, özellikle krema sıkmayı çok seviyor. Pastamız anne-oğul pastası oldu.

Sadece malzemeleri yazıyorum yapılışı için mutlaka Zinnur'un bloguna bakın (ve diğer pastalarına da).

Malzemeler

Kedi dili (25-30 adet)
Pastacı kreması
200 ml süt kreması
1 yemek kaşığı ve 1/4 tatlı kaşığı şeker
1/2 kaşık vanilya
2 olgun muz
Böğürtlen (yaklaşık 2 su bardağı)
Şeker şurubu

Pastacı kreması malzemeleri

3 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yumurta sarısı
1 bardak süt
1/2 tatlı kaşığı vanilya

Un, seker ve nişastayı bir kaseye birlikte eleyin. Yumurta sarılarını da katıp mikserle rengi açılana kadar çırpın. Sütü ufak bir tencereye alıp ısıtın. Yumurtalı karışımın üzerine sıcak sütü yavaş yavaş dökerken, bir yandan çırpmaya devam edin. Elde ettiğiniz karışımı tencereye alın; kaşıkla dipte ve kenarlarda birikebilecekleri de katarak devamlı karıştırın. Bu şekilde koyulaşıp kaynamaya başlayıncaya kadar pişirin. Unun pişmesi için 1 dakika kadar kaynamasına izin verin. Ateşten alıp, gerekiyorsa ince süzgeçten geçirin. Vanilyasını katın. Biraz ılıtıp kullanın.

Şeker şurubu malzemeleri

1/3 bardak şeker
1/4 bardak su
1/2 tatlı kaşığı vanilya
Su ve şekeri bir tencereye alın. Kapağını örtüp kaynama noktasına getirin. Bir dakika hafif hafif kaynamasına izin verin. Sonra kapağını açıp soğutun ve vanilya ile tatlandırın.

9 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

Muzlu sarlotun görüntüsü bile anlatiyor nefis harika bir pasta olmus elinize saglik

ayseyaman dedi ki...

Pınarcım ellerine sağlık canım, ismi gibi havalı ve nefis görünümlü bir pasta hazırlamışsın, eminim tadıda bir harikadır.
Eğerki evdeki 3. kişi ben olaydım, İzmir'e başka birini beklemezdim..Hani misafir misafiri sevmezmiş durumu olurdu, tüm şarlotu ben yemek isterdim..hehe:) Şaka bir yana Esin arkadasın çok memnun kalmıstır bu ikramdan..:)
Tekrar ellerine saglik canım
sevgilerle

PASTARDA dedi ki...

Nefis görünüyor nefisss...
Ellerine sağlık

YESIMLI TARIFLER dedi ki...

görüntü harika kimbilir tadı nasıldır
ellerine sağlık
harikaaa

PINAR dedi ki...

Baharçiçeği, teşekkür ederim.
Ayşecim, senin pastalarının yanında benimkinin adı mı olur? Çok sağol.
Pastarda Burçin teşekkürler, bağlantılarıma seni eklemediğimi farkettim, hemen ekliyorum.
Yeşimcim, teşekkürler.

nino dedi ki...

ay pek guzel olmus ellerine saglik canim pek can yakici gorunuyor :)

Yaren dedi ki...

PAsta harika görünüyor,süslemeside süper,ellerine saglik.

PINAR dedi ki...

Ninocum çok sağol,beğendiğine sevindim,
Yaren, teşekkür ederim, süsleme oğluşumun :)

Hatice dedi ki...

ellerine sağlık, nefis görünüyor...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails