Mantıyı annemle birlikte Ankara'ya ilk gittiğimiz günlerde yapmıştık. Yiğit yola çıkmadan önce anneannesinden isteyeceği yemekleri düşünmüştü. En başla etli yaprak sarması, mantı ve içli köfte vardı. Sarma ve mantıyı yapabildik ama içli köfteye vaktimiz olmadı. Annem İzmir'e geldiğinde yapıp Yiğit beye yediririz.
Mantıyı uzun zamandır kendimde yapıyorum ama 2 kişi yapmak daha kolay oldu, özellikle bükmek çok zaman gerektiriyor, annemle çabucak yapıp bitirdik.
Malzemeler
1 yumurta (pazı başına 1 tane, çok yapacaksanız yumurta sayısını arttırın)
Aldığı kadar un
tuz
İç Malzemesi
200 g kıyma
1 orta boy soğan
maydanoz
tuz, karabiber
- İç malzemesi için kıymaya ince doğranmış soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Hamuru su ile yoğurun. Hamur sert olmalı. Merdane ya da oklava ile unlanmış tezgah üzerinde hamurunuzu ince açın. Gerektikçe hamurun üzerine ve tezgaha un serpin.
- Hamuru bıçak ile küçük karelere bölün.
- Her bir kare parçanın üzerine kıymalı içten koyun.
- Kenarları karşılıklı birleştirip unlanmış tezgah ya da tepside biriktirin.
- Az tuzlu kaynar suya mantıları azar azar yapışmayacak şekilde atın. Ara sıra karıştırın. İyice pişip yumuşayınca suyunu süzerek tabaklara alın.
- Sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis yapın. İsterseniz üzerine kuru nane, sumak ve pul biber serpin.
5 yorum:
Mantı harika bir yemek bence okadar zahmet veriyorsun ve bi anda hopppp mideye içim gidiyor ama olmazsa olmaz bir yemek bence annenin ve senin ellerine sağlık canım hoşçakal
Canim,
bende mantiya hic hayir diyemem, lezzetine dayanamam, anneciginin ve seninde ellerine saglik diyorum.
Zahmetli bir is ama sonunda tika basa midelerimizde bayram ediyor!
Selam ve sevgilerimle..
Mantıya bayılırım harika olmuş ellerinize sağlık....
mantıya bayılırım canım.anneninde seninde ellerine saglık kocaman sevgiler
Sevgili Melek lezzetine değiyor ama değil mi :)
Kevsercim benim bu tatilde midem nasıl bayram etti anlatamam. Sevgilerimle.
Gönül teşekkür ederim.
Ezgicim teşekkürler.
Sevgilerimle.
Yorum Gönder