Böğürtlenli Cheesecake'i geçtiğimiz günlerde yaptım ama iş yoğunluğum nedeniyle sayfama ekleyememiştim. Bu hafta sonunu mutfakta geçirdim diyebilirim, yorgun olup kolumun kalkmadığı günlerin acısını çıkardım.
Malzemeler
Taban
Taban
1 paket Burçak bisküvi, 50 g tereyağ, 1 kahve fincanı süt
Krema
2 paket Labne (400 g)
1 kutu krema (200 ml)
2 yumurta (oda sıcaklığında)
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzerine rendelenmiş çikolata ve böğürtlen
1. 24 cm kelepçeli kalıbın içi yağlı kağıt ile kaplanır.
2. Taban için robotta bisküviler un haline getirilir, tereyağ eklenip karıştırılır. Süt azar azar ilave edilip yumuşak karışım elde edilir. Kalıbın içine bastırılarak yerleştirilir. Diğer malzemeler hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
3. Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrı kaplara ayrılır. Beyazlar kar gibi olana kadar iyice çırpılır.
4. Yumurtaların sarısı, peynir ve krema iyice çırpılır. Ayrı yerde elenip karıştırılmış un, nişasta ve vanilya peynirli karışıma ilave edilip çırpılır. Şeker ilave edilip çırpılır.
5. Köpük halindeki yumurta akları en son eklenip kaşık ile birbirine yedirilir.
6. Bisküvi tabanın üzerine krema dökülür. 170 dereceye ısıtılmış fırında benmari usulü pişirilir.
7. Cheesecake mutlaka 1 gece buzdolabında dinlendirilir.
8. Rendelenmiş çikolata ve böğürtlen ile servis yapılır.
Krema
2 paket Labne (400 g)
1 kutu krema (200 ml)
2 yumurta (oda sıcaklığında)
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzerine rendelenmiş çikolata ve böğürtlen
1. 24 cm kelepçeli kalıbın içi yağlı kağıt ile kaplanır.
2. Taban için robotta bisküviler un haline getirilir, tereyağ eklenip karıştırılır. Süt azar azar ilave edilip yumuşak karışım elde edilir. Kalıbın içine bastırılarak yerleştirilir. Diğer malzemeler hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
3. Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrı kaplara ayrılır. Beyazlar kar gibi olana kadar iyice çırpılır.
4. Yumurtaların sarısı, peynir ve krema iyice çırpılır. Ayrı yerde elenip karıştırılmış un, nişasta ve vanilya peynirli karışıma ilave edilip çırpılır. Şeker ilave edilip çırpılır.
5. Köpük halindeki yumurta akları en son eklenip kaşık ile birbirine yedirilir.
6. Bisküvi tabanın üzerine krema dökülür. 170 dereceye ısıtılmış fırında benmari usulü pişirilir.
7. Cheesecake mutlaka 1 gece buzdolabında dinlendirilir.
8. Rendelenmiş çikolata ve böğürtlen ile servis yapılır.
Afiyet olsun.
7 yorum:
Sevgili Pınar,
Ellerine sağlık. Cheesecake lere meyve sosunu çok yakıştırıyorum ben. Çok güzel olmuşa benziyor senin kekin de.
Sevgilerimle...
blogmansetten geldim ben seni yerim :DDD
ellerine saglik canim nefis olmus nefis
Pınar,
ne hoş görünüyor böyle...
Bu haftasonu bende mutfakta kamp yapanlardanız :))
Ellerinize sağlık
sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com
bocuruk, teşekkür ederim. Senin kahveli ve çikolatalı cheesecake'ne bayıldım, mutlaka deneyeceğim.
Ninocum, teşekkürler,senin de ellerine sağlık, pastan muhteşem görünüyor.
Zerrincim, mutfakta yorgunluğumu unutuyorum, keşke tek işim bu olsa :)
Merhaba canim, cheesecake'in hemde bögürtlenlisine hic hayir denir mi? Nefis görünüyor, ellerine saglik diyorum.
Selam ve sevgilerimle..
gunaydin,
ellerinize saglik
harika cheesecake tarifi
sevgiler
Kevser teşekkür ederim, pastanı görünce anladım ki sende benim gibi frambuaz, böğürtlen ve çilek seviyorsun.
Huriye teşekkür ederim, sevgilerimle.
Yorum Gönder