Bu aralar tam da zamanı diyerek bol bol ayvalı tatlılar deniyorum. Pudingli bu tatlıyı işyerinde öğrendim, dün akşam yaptım, bugün de tadına baktık. Hafif ve değişik bir tatlı oldu. Asıl tarifte ayvalar rendelenerek ve merengsiz yapılıyor. Ben ayvaları dilim şeklinde kullandım. Geçtiğimiz günlerde yaptığım ama henüz ANNE KEDİ'ye eklemediğim ayvalı tart için pişirdiğim ayva dilimlerinden fazla vardı onları kullandım. Merengin yakışacağını düşünmüştüm tam da istediğim gibi oldu.
Malzemeler:
1 kilo ayva
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 paket vanilyalı puding
750 ml süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 paket vanilyalı puding
750 ml süt
Mereng için:
2 yumurtanın beyazı
2 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
tuz
1. Ayvaları soyup rendeleyin, şeker ve su ile yumuşayana kadar pişirin.
2. Pişen ayvaları orta boy borcamın tabanına yayın.
3. Ayvalar soğurken süt ile pudingi pişirin. Pişen pudingi 2 dakika mikserla çırpın. Ayvaların üzerine döküp yayın.
4. Merengi hazırlamak için yumurta beyazlarını çukur bir kaba alın. Yumurta sarıları yumurta akına bir damla dahi bulaşmamalı. Şeker, vanilya ve bir çimdik tuz ilave edip mikserla yoğun ve beyaz bir karışım olana kadar yaklaşık 10-15 dakika çırpın.
5. Pudingin üzerine merengi döküp yayın ya da krema pompası ile şekiller vererek sıkın. Üzeri pembeleşene kadar fırınlayın.
Afiyet olsun.
6 yorum:
muhtesem bisi olmus ellerine saglik canim
selam.çook güzel olmuş harika....
elinize saglk .ilk fırsatta deneyecegim:))sevgiler..
sevgili anne kedi süper bir tatlı olmuş ellerine sağlık hoşçakal
of offf bu nasıl süpr bir lezzet a her şey bir arada
ellerine sağlık
sevgilerr
ellerine saglik harika bir lezzet bençok severim bu tatliyi çok guzel olmus, haftan guzel geçsin canim, hosçakal
Cok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.
Yorum Gönder