20 Aralık 2020 Pazar

Ciğer Tava


Ciğer Tava beni çocukluğuma götürüyor. Babam çok güzel yapar, onun saçta soğanları kavurmasını, benim pişen soğan ve kızarmış patateslerden aşırmamı hala hatırlıyorum. Zaten ciğerle, etle işim olmazdı, soğan ve patates kızartmasına ise bayılırdım. Bu yaşımda bile hala tercihim böyledir.

Ciğer tavayı sık olmamakla birlikte hala yapıyorum. Eskiden saç tavada yapardım şimdi granit tava kullanıyorum.

Baharatları ve miktarlarını damak zevkinize ve diyetinize göre ayarlayabilirsiniz.

Pişen ciğer, soğan ve patatesleri harmanlayıp servis yapabilirsiniz. Ben yan yana servis yapmayı tercih ediyorum.

Actifry ile yaptığım Arnavut Ciğeri tarifi ise BURADA

Ciğer Tava

500 gram dana ciğer
3 adet kuru soğan
3 adet patates
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik, zerdeçal
1/2 çay bardağı zeytinyağ

  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın. 1-2 saat tuzlu suda bekletip süzüp iyice kurulayıp kızartın.
  • Ciğeri küp küp doğrayın.
  • Soğanları piyazlık doğrayın.
  • Tavaya yağı ve soğanları alıp soğanlar yumuşayana kadar soteleyin.
  • Pişmiş soğanları yağı süzerek derin bir tabağa alın.
  • Tavada kalan yağa ciğerleri ekleyip orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Ciğer önce sulanacak sonra suyunu çekip yağı kalacak. Bu aşamada baharatları ekleyip karıştırın.
  • Pişen ciğerleri soğanlar ile iyice karıştırıp servis tabağına alın. Yanına kızarmış patatesleri ekleyin. Üzerine kıyılmış maydanoz gezdirin.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Hamile Blogu dedi ki...

çok leziz görünüyor