17 Şubat 2012 Cuma

Arnavut Ciğeri


Arnavut ciğeri yapmaktan çok çekinirdim, aslında ciğer, et, sebze farketmez kızartma yapmayı çok sevmiyorum. Hem harcadığımız yağa üzülüyorum, hem de zor geliyor. Neyse ki Actifry ile bu korkum da sona erdi. Aslında ilk başta ciğeri kurutur mu diye endişelenmiştim çünkü dana sote yapmak istediğimde etler çok kuru olmuştu. Yine de denemekten çekinmedim, tahminimden daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Kızartma yağı meselesine gelince yağı hem defalarca kullanmak sağlık açısından riskli hem de bu yağları direk lavaboya döküyorsanız çevre ve geleceğimiz için hiç de iyi bir şey yapmıyorsunuz demektir. Evsel atık suyun neden olduğu çevresel kirliliğin yüzde 25'inin bitkisel ve hayvansal atık yağların kanalizasyona dökülmesinden kaynaklandığını, 1 litre atık yağın 1 milyon litre içme suyunu kirlettiğini unutmamak gerekir. 

Daha fazla bilgi için şuraya TIK

ALO ATIK YAĞ HATTI 444 28 45 

Arnavut Ciğeri

500 gram dana ciğeri 
4 yemek kaşığı kaşığı un 
2 çay kaşığı kırmızı toz biber 
1 çay kaşığı kaşığı tuz

kızartmak için zeytinyağ
  • Ciğeri küp küp doğrayın. Derin bir kasede un, tuz ve kırmızıbiberi karıştırın. Ciğeri un karışımına bulayıp fazla unu silkeleyin.
  • Derin bir kızartma tenceresinde zeytinyağını ısıtın, ciğerleri ara sıra karıştırarak kızartın.
  • Kızarmış ciğerlerin yağını süzdürüp kırmızı soğan ve kıyılmış maydanoz ile servis yapın.
Actifry ile yapacaksanız:
500 gram dana ciğeri 
4 ActiFry kaşığı un 
1/4 ActiFry kaşığı kırmızı toz biber 
1 ActiFry kaşığı zeytinyağı 
1/2 ActiFry kaşığı tuz
  • Un, toz biber ve tuzu bir kasede karıştırıp, ciğerleri bu karışıma bulayın. Fazla unu silkeleyin.
  • Pişirme haznesine zeytinyağını koyup ActiFry’ı çalıştırın. 2 dakika sonra ciğerleri ilave edip 15 dakika pişirin. 
  • Arnavut ciğerini servis tabaklarına alın, ince dilimlenmiş kırmızı soğan ve kıyılmış maydanoz ile servis yapın.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Banu dedi ki...

Hımm canım nefis görünüyor ellerine sağlık sevgilerimle...

Fatma dedi ki...

yağ konusunda çok haklısın canım
ben patatesimi bile az yağda kızartırım ama dediğiniz gibi bu gereçlerden almak gerekiyor galiba
ellerie sağlık ciğerde nefis görünüyor:)

GÜLOANNEMUTFAKTA dedi ki...

72.HAFTA. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; http://www.porselendemlik.com/ tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati etkinliğini 02 Şubat 2012-2 Mart 2012 TARİHLERİ ARASINDA www.guloannemutfakta.blogspot.com YANİ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK. VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. ETKİNLİĞİMİZE YEMEK TARİFİ GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM. LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM. SEVGİLER

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails