5 Haziran 2016 Pazar

Zencefilli Gazoz




Çakma Zencefilli Gazoz

Bu içecek çakma gazoz ama olsun hiç de fena değil. Ramazan ayının ilk tarifi olmasının da bir anlamı olmalı. Ev yapımı, katkısız, doğal ve çok kolay.

Benim ergen her türlü içeceğe çok düşkün, bol bol buzlu çay, limonata içmek istiyor. Limonata yapmaktan yorulunca bu içeceği yapıyorum. Zencefilli gazoz bulduğumuz zaman marketten alıyoruz ama şimdiye kadar çok beğendiği olmadı. Buna "fena değil" dedi, yeterli benim için.

  • Servis yaparken limon dilimi ve nane yaprağı ya da meyveli buzlar tercih edilebilir.
  • Yarım zencefil kullanıyor yani bir kök zencefilin yarısı, 1 litre için yeterli oluyor.



Zencefilli Gazoz (1 litre için)

Yarım zencefil
500 ml su (kaynamış)
3 yemek kaşığı şeker / tatlandırıcı
500 ml maden suyu (sade)
  • Zencefilin kabuklarını soyup rendeleyin. Isıya dayanıklı cam sürahi içine alın. Üzerine şekeri ekleyin. Sıcak su ilave edip şişenin ağzını kapatın. Zencefilli şekerli su soğuyunca buzdolabına kaldırın.
  • Servis yapacağınız zaman zencefili süzün, 500 ml maden suyu ile karıştırıp bardaklara dağıtın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: