27 Nisan 2016 Çarşamba

Un Helvası


En sevdiğim helva un helvasıdır. Tatlı krizine kolay girmem ama eğer olursa kurtarıcım olur. Hele yanında güzel demlenmiş çay varsa muhteşem olur.

Tarifi alternatifleri ile yazdım. Benim vegan tercihlerim nedeniyle inek sütü yerine bitkisel süt ya da su ile yapıyorum. Yağı da hindistan cevizi zeytinyağı karışımı olarak (125 ml) kullanıyorum.

Şerbeti eklemeden önce ceviz ya da badem kırığı eklenebilir ya da servis yaparken tercih edebilirsiniz.

Un Helvası

125 g tereyağ / margarin / hindistan cevizi yağı
1 su bardağı un

Şerbet:
1 su bardağı süt / su
1 paket vanilin / 1 çay kaşığı vanilya özütü
1 su bardağı toz şeker

  • Tencereye yağı alıp eritin. 
  • Unu alıp altın rengi olana kadar kavurun.
  • Bu arada süt, şeker, vanilyayı ayrı bir kapta karıştırın.
  • Sütlü karışımı kavrulan una ilave edin. Şerbet çekip kıvam alana kadar karıştırın.
  • Ilındıktan sonra şekil vererek servis yapın.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Bozovahaber dedi ki...

Harika bir paylaşım teşekkürler.