Cafe Fernando'nun eski tariflerinden birisi, kim bilir kaç defa, kaç çeşit meyve ile denemişimdir. Her seferinde bu defa bloga eklemeliyim diye hayıflanırdım. Cenk'in tarifi kadar çeşitli değil ama lezzeti tam kıvamında.
Bu tatlıya yakışabilecek hemen her meyveyi denedim; şeftali, elma, vişne favorilerimiz. Hamur karışımını bol hazırlayıp, derin dondurucuda saklayıp, akşamları ev halkına veya misafirlere ikram edebilmek çok keyifli.
Şeftalili Crumble
Hamur Malzemeleri
1+1/4 su bardağı un
1/3 su bardağı şeker
1/4 çay kaşığı tuz
125 g tereyağ
Meyveli Kısım
3-4 şeftali
1/3 su bardağı şeker
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı un
- Fırını 190 dereceye ısıtın.
- Bir mutfak robotunun haznesine unu, tuzu ve şekerleri koyun. Tereyağını minik küpler halinde kesip unlu karışıma ekleyin ve yavaş aralıklarla robotu çalıştırıp tereyağı küplerinin hepsi una bulanana kadar ve bezelye tanesi büyüklüğüne gelene kadar tekrarlayın. Oda sıcaklığında bir kenarda bekletin.
- Ayrı bir kap içine şeftalileri iri parçalar halinde doğrayın. Şeker, limon suyu ve unu ilave edip iyice karıştırın.
- Tek bir fırın kabı kullanacaksanız, fırın kabının altına meyveli karışımı yayın. Üzerini kaplayacak şekilde de hamuru serpiştirin. Küçük kaselerde yapacaksanız meyveyi ve hamuru kaselere eşit dağıtın. Hamuru serptikten sonra üzerini bastırmayın. Fırında 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin ve 10-20 dakika ılınması için bekleyin.
4 yorum:
İlk fırsatta deneyeceğim.. Çok hoşuma gitti...
Tereyağım yok be güzelim.
Ama kesin deneyeceğim.
Dur yarın sahte tereyağ mı alsam bakkaldan
Kararsız anne Çiğdem
Fatoş Hanım teşekkür ederim.
Çiğdemcim mutlaka dene ama tereyağı ile.
Sevgilerimle
Hiç bilmediğim bir tarif.
En kısa sürede deneyeceğim. Helede evde vişneler varken
Sevgiler :)
Yorum Gönder