18 Eylül 2012 Salı

Crumble


Cafe Fernando'nun eski tariflerinden birisi, kim bilir kaç defa, kaç çeşit meyve ile denemişimdir. Her seferinde bu defa bloga eklemeliydim diye hayıflanırdım. Cenk'in tarifi kadar çeşitli değil ama lezzeti tam kıvamında.
Bu tatlıya yakışabilecek hemen her meyveyi denedim; şeftali, elma, vişne favorilerimiz. Hamur karışımını bol hazırlayıp, derin dondurucuda saklayıp, akşamları ev halkına veya misafirlere ikram edebilmek çok keyifli.


Şeftalili Crumble

Hamur Malzemeleri 
1+1/4 su bardağı un
1/3 su bardağı şeker
1/4 çay kaşığı tuz
125 g tereyağ

Meyveli Kısım
3-4 şeftali
1/3 su bardağı şeker
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı un

  • Fırını  190 dereceye ısıtın.
  • Bir mutfak robotunun haznesine unu, tuzu ve şekerleri koyun. Tereyağını minik küpler halinde kesip unlu karışıma ekleyin ve yavaş aralıklarla robotu çalıştırıp tereyağı küplerinin hepsi una bulanana kadar ve bezelye tanesi büyüklüğüne gelene kadar tekrarlayın. Oda sıcaklığında bir kenarda bekletin. 
  • Ayrı bir kap içine şeftalileri iri parçalar halinde doğrayın. Şeker, limon suyu ve unu ilave edip iyice karıştırın.
  • Tek bir fırın kabı kullanacaksanız, fırın kabının altına meyveli karışımı yayın. Üzerini kaplayacak şekilde de hamuru serpiştirin. Küçük kaselerde yapacaksanız meyveyi ve hamuru kaselere eşit dağıtın. Hamuru serptikten sonra üzerini bastırmayın. Fırında 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin ve 10-20 dakika ılınması için bekleyin.
Afiyet olsun.

4 yorum:

kıvırcık bayan/Fatoş dedi ki...

İlk fırsatta deneyeceğim.. Çok hoşuma gitti...

Oglak Kizlari dedi ki...

Tereyağım yok be güzelim.
Ama kesin deneyeceğim.
Dur yarın sahte tereyağ mı alsam bakkaldan

Kararsız anne Çiğdem

PINAR dedi ki...

Fatoş Hanım teşekkür ederim.

Çiğdemcim mutlaka dene ama tereyağı ile.

Sevgilerimle

nilay dedi ki...

Hiç bilmediğim bir tarif.
En kısa sürede deneyeceğim. Helede evde vişneler varken
Sevgiler :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails