Bu tarif Çi Börek tarifi değil, bizim evin çiğ böreği :) Umrım bir gün Çi Börek tarifini de eklerim.
Bazı günler yemek yapmak hiç istemem, mutfakla uğraşmayı bu kadar çok sevmeme rağmen. Öyle günlerde bazen kahvaltı hazırlarım, bazen börek yapar, çay demlerim.
Çiğ Böreği ben çok seviyorum, bizimkiler benim kadar sevmeseler de itiraz etmezler. Bizim çiğ böreğimiz yufkadan yapılıyor ve az yağda saç tavada kızarıyor.
Çiğ Börek (8 adet)
4 yufka (ikiye bölünmüş)
kıymalı harç:
250-300 g az yağlı kıyma
5-6 dal taze soğan (ince kıyılmış)
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
tuz, karabiber
su
kızartmak için:
zeytinyağ
- Kıymalı harç malzemelerini iyice karıştırın, çok katı olmaması için azar azar su ilave ederek karıştırın. Harcın kıvamı yufka üzerine rahatlıkla sürülecek şekilde olmalı.
- Yarım yufkanın ortasına 2 yemek kaşığı harç malzemesi sürün, yufkayı zarf gibi katlayıp kapatın. Kenarları hafif su sürerek yapışmasını sağlayabilirsiniz.
- Çok az yağlanmış saç ya da tavada önü ve arkası iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
5 yorum:
Ellerine sağlık pekte severim nefis görünüyor ,sevgilerimle...
Pratik olmuş elinize sağlık. Bende sizin tarifinizle deneyeceğim.
Sevgiler
Hülya
Ellerine sağlık, süper görüntü.
Süper pratik tarif.
Eminim çok da lezzetli olmuştur.
İyi hafta sonları
Bir kaç gün önce bende farklısını yapmıştım ama sizinki daha pratik. ellerinize sağlık..
www.sendepisir.com / Nilgün
Teşekkür ederim, gerçekten çok pratik ve lezzetli.
Yorum Gönder