6 Ekim 2010 Çarşamba

Çiğ Börek


Bazı günler yemek yapmak hiç istemem, mutfakla uğraşmayı bu kadar çok sevmeme rağmen. Öyle günlerde bazen kahvaltı hazırlarım, bazen börek yapar, çay demlerim.
Çiğ Böreği ben çok seviyorum, bizimkiler benim kadar sevmeseler de itiraz etmezler. Bizim çiğ böreğimiz yufkadan yapılıyor ve az yağda saç tavada kızarıyor.

Çiğ Börek (8 adet)

4 yufka (ikiye bölünmüş)

kıymalı harç:
250-300 g az yağlı kıyma
5-6 dal taze soğan (ince kıyılmış)
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
tuz, karabiber
su

kızartmak için:
zeytinyağ
  • Kıymalı harç malzemelerini iyice karıştırın, çok katı olmaması için azar azar su ilave ederek karıştırın. Harcın kıvamı yufka üzerine rahatlıkla sürülecek şekilde olmalı.
  • Yarım yufkanın ortasına 2 yemek kaşığı harç malzemesi sürün, yufkayı zarf gibi katlayıp kapatın. Kenarları hafif su sürerek yapışmasını sağlayabilirsiniz.
  • Çok az yağlanmış saç ya da tavada önü ve arkası iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

5 yorum:

YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

Ellerine sağlık pekte severim nefis görünüyor ,sevgilerimle...

otomatikkepce dedi ki...

Pratik olmuş elinize sağlık. Bende sizin tarifinizle deneyeceğim.
Sevgiler
Hülya

nilay dedi ki...

Ellerine sağlık, süper görüntü.
Süper pratik tarif.
Eminim çok da lezzetli olmuştur.
İyi hafta sonları

Niloş dedi ki...

Bir kaç gün önce bende farklısını yapmıştım ama sizinki daha pratik. ellerinize sağlık..
www.sendepisir.com / Nilgün

PINAR dedi ki...

Teşekkür ederim, gerçekten çok pratik ve lezzetli.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails