Doğru düzgün bir fotoğrafını çekmeyi beceremedim, malum iftar telaşı nedeniyle hazırladığım sofraları sayfama ekleme fırsatım olmuyor. Tam da yaz aylarına uygun bir çorba. Benim gibi yaz kış çorbadan vazgeçmiyorsanız bu değişik çorbayı da mutlaka deneyin.
Çorbanın bir kolaylığı pişmiş semizotu pirinç karışımını dolapta 1-2 gün ağzı kapalı bir kapta saklayıp, servisten hemen önce soğuk olarak hazırlayabilmek. Ayrıca pişirirken ıspanak yerine pazı veya pancar otu da kullanabilirsiniz.
Soğuk Çorba
2 demet semizotu
1 su bardağı kadar ıspanak
1 çay bardağı pirinç
1 kahve fincanı bulgur
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
1-2 kaşık kıyılmış maydanoz
1-2 kaşık kıyılmış dereotu
2 su bardağı su
Yoğurt
- Semizotunu ve ıspanağı yıkayıp ayıklayın, yaprak kısımlarını ince ince doğrayın. Tencereye semizotu, ıspanak, bulgur, pirinç, zeytinyağı, su ve tuzu alıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Maydanoz ve dereotu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağı kapalı olarak soğutun.
- Servis yaparken çırpılmış yoğurt içine pirinçli semizotundan azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayın. Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
5 yorum:
Çok güzel olmuş şifa dolu leziz ve iştah açıcı. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Sıcaklarda iftarda ne de güzel gider bu çorba, geçtiğimiz senelerde tanışmıştım bu çorbayla, senin tarifin de daha farklıymış, ıspanak ve semizotu eklemek de güzel fikir, ellerine sağlık.
hayırlı Ramazanlar diliyorum, sevgiler...
Eeeeeeeeeeeeee deneyelim bakalımmmmm!!Ne de olsa çorbaya bayılıyorum.Hayırlı Ramazanlar canım.
Sevgiler,
Evren
Yazın en sevdiğim lezzetlerden biri de soğuk çorbalar yani bir nevi değişik cacıklar.Çok hoş olmuş ellerine sağlık,sevgilerrr...
bende bugün soğuk ayrn çorbası / katıklaşı yaptım. Sizin yaptığınızı ıspanak ve pancarla yaparız. enfestir gerçekten..
ellerinize sağlık
Yorum Gönder