10 Ağustos 2010 Salı

Yoğurtlu Kabak Salatası


Hafif ve Lezzetli
Ramazan ayında hazırlanacak sofralarda hafif salata çeşitleri bolca yer alacak gibi gözüküyor. Yoğurtlu Kabak Salatası da bu salatalardan birisi. Bu salatayı kabakları kavurmadan, çiğ olarak da hazırlayabilirsiniz ama ben sindirimi kolay olması için hem kabağı hem de sarımsağı kavurmayı tercih ediyorum.

Yoğurtlu Kabak Salatası
3-4 orta boy kabak
2 diş sarımsak (ezilmiş)
Yarım demet dereotu (kıyılmış)
Yarım su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
  • Kabakların kabuklarını kazıyıp rendeleyin. Geniş bir tavaya zeytinyağı, sarımsak, rendelenmiş kabak ve tuzu alıp kabaklar yumuşayana kadar kavurun.
  • Kavrulmuş kabaklar soğuyunca ince kıyılmış dereotu, ceviz ve yoğurdu ilave edip iyice karıştırıp servis tabağına alın.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ramazan ayımızı doya doya yaşayalım. Hayırlı Ramazanlar. Her şeye kadir olan yüce Mevlam bizleri doğru yoldan, sevdiklerimizden ayırmasın. Hayırlı ve bereketli Ramazanlar geçirmemiz dileklerimle.

Saygılar.

Banu dedi ki...

Hayırlı Ramazanlar canım... Nefis bir salata olmuş ellerine sağlık sevgilerimle...

CEYLAN dedi ki...

HAYIRLI RAMAZANLAR..BOL BEREKETLİ SOFRALAR DİLİYORUM..GERÇEKTEN HAFİF BİR SALATA.ELLERİNE SAĞLIK..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails