3 Mart 2010 Çarşamba

Yoğurtlu Ekmek



Mis Kokulu, Yumuşacık Ekmek

ANNE KEDİ'mi çok ihmal ettim, vakit ayıramadım ama yapılması gerekenler çok birikti ve evde bilgisayar başında vakit geçirecek zamanım kalmadı. Yapılacaklar Listesi'ndeki tüm maddeler tamamlanmasa da, paylaşmak istediğim tarifler birikti, artık başlamalıyım.

Bu haftanın akşamlarından birinde ekmek makinemin kitapçığını karıştırıp farklı bir ekmek yapmak istedim. Bu tarif belki değişik değil, çoğumuzun kullandığı sütü yoğurt ile değiştirmişler ama denemeye değer. Akşam pişirdiğim için ancak sabah kahvaltıda tadabildik. Biz beğendik, yumuşak mis kokulu bir ekmek oldu.

Malzemeler (700 g)
1 bardak su
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 bardak yoğurt
3 bardak un
2 tatlı kaşığı instant maya

* Ölçüler Sinbo 4705 ekmek makinesinin bardak ve kaşık ölçüleridir. (1 bardak = 1 cup = 230 ml, 1 tatlı kaşığı = 1 teaspoon = 5 ml, 1 yemek kaşığı = 1 tablespoon = 15 ml)
  • Makinanın ekmek pişirme haznesine makinanın kendi bardak ve kaşık ölçülerini kullanarak su, yoğurt, şeker, tuz ve yağı koyun.
  • Sıvı karışımın üzerine unu bir kaşıkla serperek sıvıları örtecek şekilde ilave edin. Unun orta kısmına küçük bir çukur açıp içine mayayı koyun. Makineyi temel ekmek programı, 700g, orta kabuk rengini seçerek çalıştırın.
  • Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği hazneden çıkarıp bir ızgara üzerine alın. Ekmeğinizi soğuttuktan sonra dilimleyin.

Afiyet olsun.

5 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Mmmmmmmmmm mis gibi ev ekmeği işte daha ne olsun ki :)))

Sevgiler,
Evren

ANNEMİNELİ dedi ki...

Tarifleri özledik,ekmekte çok hoş olmuş ellerinize sağlık.sevgi ve saygılarrrr.

NiLaY dedi ki...

evde pismis ekmek gibisi yok zaten. ellerine saglik, sevgiler :))

Unknown dedi ki...

taze taze afiyet olsun.

Özlem dedi ki...

Evde yapılan ekmek gibisi var mı...ellerine sağlık canım.