7 Mart 2010 Pazar

Anneannemin Kurabiyesi

Herkesin anneannesinin, babannesinin unutulmaz tarifleri vardır. Benim de hem anneannemin hem de babaannemim tadı damağımda olan pek çok tarifi var. Her seferinde bahsetmesem de her yemeğimde mutlaka onlardan edindiğim tecrübeleri kullanırım. Kalabalık ailelerini, misafirlerini hemencecik, çeşit çeşit lezzetli yemeklerle doyurmaları, kış hazırlıkları, yaz tatillerinde İzmir'den Ankara'ya geldiğimizde sevdiğimiz bütün yemekleri pişirmeleri özellikle köftelerin lezzeti unutulmaz. Yemekleri, reçelleri, börekleri, tatlıları benim de anneannem ve babaannem gibi yapacağım günler olur umarım.
Anneannem özellikle Ankara Tavası ve kol böreğini çok güzel yapar ama bu kurabiyesi de çok güzeldir. Ben her zaman olduğu gibi margarin yerine tereyağ kullanmayı tercih ettim.

Anneannemin Kurabiyesi (50 adet)

250 g margarin veya tereyağ
6 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
4 çay bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
1 portakalın kabuğunun rendesi
  • Tüm malzemeleri iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, hafifçe bastırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • 200 dereceye ısıtılmış fırında çatlayıp, üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet olsun.

3 yorum:

DUSBAHCESI dedi ki...

Kurabiyeler nefis gorunuyor! Ellerinize saglik.

Dunya kadinlar gunun kutlu olsun.

annemineli dedi ki...

Anneanne veya anneden öğrenilen hertürlü tarifin önemi onlar gittikten sonra bir kat daha artıyor.Sanki yaptığımız yiyecekler onlar kokuyor.Paylaşıma teşekkürlerr.Sevgilerrrrr.

Eylem dedi ki...

dünya kadınlar günümüz kutlu olsun.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails