21 Mart 2010 Pazar

Tereyağlı Brokoli


Oğlum bir çok sebzeyi severek yediği için şanslı bir anneyim. Bebekliğinden beri değişik şeyler yemesi için uğraşırım ama zorlamam. Sadece tadına bakmasını isterim, böyle olunca da birçok sebze yemeğini severek yiyor. Ot salatalarında ise hemen hemen hepsinin tadına bakmıştır. Brokoliyi ilk zamanlar sadece salatalarda kullandığım için çok zorlamadım ama iş beşamel soslu brokoli ve tereyağlı brokoliye gelince Yiğit severek yiyor tabii ki yanında kendi sevdikleri olması şartıyla. Ben de kendimce zaralı bulduklarımın yanına bir sebze yemeği ekliyorum, örneğin patates kızartmasının yanına brokoli ve ızgara köfte gibi.

Patates kızartması olayı bizim evde bir sorun çünkü ben de çok seviyorum, kızartırsam dayanamayıp yiyorum.  Bu nedenle çok fazla patates kızartmamaya çalışıyorum, sıklıkla fırında pişiriyorum. Yiğit bu durumu da anneannesine, annem gerçek patates kızartması yapmıyor diye şikayet etmiş. Annemde tabii ki dayanamayıp Yiğit'e her seferinde patates kızartıyor. Yiğit'in patates kızartması ve etlerin yanında favori sosu hardal, ev yapımı hardalı da fotoğraflayınca tarifimiz tam olacak.
Tereyağlı brokoli tarifinin sahibi Martha Stewart. Bir hafta sonu televizyon programından not almışım. Et ve tavuk kızartmalarının yanına tereyağlı brokoli iyi gidiyor ama ılık servis yapmayı unutmayın.

Tereyağlı Brokoli

300 g brokoli
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı doğranmış maydanoz
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı tuz
  • Brokolileri haşlayın, küçük doğrayın. (Ben haşlamaların sağlıklı olması için buhar makinesi tercih ediyorum.)
  • Brokolileri tereyağ ile birlikte tavaya alın. Tereyağ eriyene kadar ara sıra karıştırın.
  • Maydanozu, elma sirkesini ve tuzu da ekleyip tavayı bir kaç kez sallayın. (Kaşıkla ne kadar çok karışırsa brokoliler ezilir.)
  • Ilık servis yapın.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık canım gerçekten de nefis bir tarifmiş evde kalan brokolileri akşam bu şekilde değerlendirebilirim :)))

Sevgiler,
Evren