1 Şubat 2010 Pazartesi

Donut


Daha öncede Donut denemelerim olmuştu ama bu sefer tam istediğim gibi oldu. Tarif Ayşem Öztaş'a (Peçeteden Notlar) ait. Ayşem'in sayfasında uzun ve ayrıntılı bir anlatımı var, mutlaka okumalısınız. Ben her zamanki gibi mayalama aşamasını ekmek makineme bıraktım. Yağda kızartmayı düşünmedim, Bahar'ın Londra'dan getirdiği donut kalıblarını kullanarak fırında pişirdim. Bir de favorim olan Bavarian Cream Donut denemek istedim, donutların bir kısmını tam yuvarlak pişirip arasına ve üzerine bavarian crema (alternatif Alman Pastasının kreması) sürdüm, harika oldu. Halka donutların üzerine ise benmari usulü eritilmiş çikolata sürüp damla çikolatalar ile süsledim.

Malzemeler (12-15 adet)

2,5 teaspoon / 2,5 çay kaşığı kuru maya
2 tablespoon / 2 yemek kaşığı sıcak su
3 1/4 cup / 3,5 su bardağı un
1 cup / 1 su bardağı süt
50gr tereyağ (oda sıcaklığında)
3 yumurta sarısı
2 tablespoon / 2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 teaspoon / 1,5 çay kaşığı tuz
1/2 teaspoon / 1/2 çay kaşığı tarçın

  • Tüm malzemeleri ekmek makinesinin haznesine altta sıvılar üstte kuru malzemeler olacak şekilde alın. Makinenin "hamur" programını çalıştırıp, hamurun mayalanmasını sağlayın.
  • Hamur mayalanıp hazır olunca unlanmış tezgaha alıp hafif unlayarak en az 1 cm olacak şekilde açın. Kalıp ile şekillendirerek kesin yarım saat kadar ikinci mayalanma süresi için bekletin.180 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Soğuyan donutların üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata sürüp süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

4 yorum:

birdilimdus dedi ki...

Mmmmmmmmmmmmm ellerine sağlık nefisss görünüyorlar.

Sevgiler,
Evren

neslihan dedi ki...

şahane görünüyor Pınar'cığım.ellerine sağlık.

Çiğdem dedi ki...

lezizzzzzzzzzzzzzzzzzz :)

Seda Yazıcı dedi ki...

ay harika harika bunlar gecenin bu saatinde ''gel beni ye ''diyor ellerine sağlık
sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails