31 Ocak 2010 Pazar

Et Dürüm


Fotoğrafın pek de canlı olmamasına aldırmayın, gerçek görüntü harikaydı. Et dürümü hafta sonu kaçamaklarından birisi için hazırlamıştım. Alttaki fotoğrafta ise et, dürüm ekmeği arasında yemek istemeyenler için tabakta servis yapıldı.
Lavaşın özelliği marketlerden hazır alınmaması, annem hemen her hafta sonu mahallelerindeki yufkacıya sipariş veriyor, biz de arasına et, tavuk ya da kahvaltılarda yumurta koyarak yiyoruz.

Et Dürüm (4 kişilik)

400 g kuzu eti
1 kuru soğan
4 dal taze soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz, karabiber
4 adet lavaş

  • Etleri küçük küçük doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tencereye koyun. Ara sıra karıştırarak orta ısılı ocakta etleri pişirin. Etler suyunu çekip yağına inince piyazlık doğranmış kuru soğanı ilave edip bir süre kavurun. Soğanlar yumuşayınca iri doğranmış taze soğanları, tuz ve karabiberi ilave edip 1-2 dakika daha pişirip ocağı kapatn.
  • Her bir lavaşın ortasına eti uzunlamasına yerleştirip dürüm yapın. Dürümleri ortadan ikiye kesip yanında yeşillikle servis yapın.

5 yorum:

paşakızı mutfakta dedi ki...

Merhbalar..Et dürüm tek kelimeyle harika ötesi..Ellerinize sağlık..Sevgiler bıraktım.

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Pratık ama bol lezzetli..
Ellerınıze sağlık.

Eylem dedi ki...

iki türlüsüde kabulumdur.ellerine saglık.

PINAR dedi ki...

Paşakızı teşekkür ederim.
Sevil, mim için teşekkür ederim, en kısa zamanda cevaplamak isterim.
Eylem, teşekkür ederim.
Sevgilerimle...

lezzet sefasi dedi ki...

Harika bir gorunum.ellerinize saglik.Ahh o lavas i gorunce ne cok ozledigimi anladim.
sevgiler
Sefa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails