Biraz gerilerden bir tarif geliyor, uzun zaman önce yapıldı, fotoğraflandı ancak sırası bir türlü gelemedi. Bu salatanın tarifi Emine Beder'e ait, ben de adaşım Pınar Hanım sayesinde yaptım ve beğendiğimiz tarifler arasında yerini aldı.
Orjinal tarifte yer alan 1,5 paket etimek göz korkuttuğu için sadece yarım paket kullandım, bence yeterli oldu. Bir de sebzeleri teke indirdim, kalabalık için yapılacaksa sebzeler de 2 adet seçilmeli. Bir püf noktası da salatanın taze yapılıp sunulması çünkü etimekler salatanın kıvamını bekledikçe sertleştiriyor. Benim kullandığım miktarlar yukarıdaki gibi ancak tarifin orjinalini yazıyorum.
Herkes Beğendi Salatası
1,5 paket etimek
2 orta boy kabak
1 orta boy havuç
2 orta boy patlıcan
2 orta boy patates (haşlanmış)
8-10 kornişon turşu
1/2 demet nane / dereotu
2 çay bardağı mayonez
3 çay bardağı süzme yoğurt
6-7 diş sarımsak
Sıvıyağ (kızartmak için)
tuz, karabiber, kırmızıbiber
- Kabak, havuç ve patlıcanları küp küp soyup sıvıyağda kızartın.
- Patatesleri haşlayıp küp küp doğrayın.
- Derin bir kap içinde sebzeleri karıştırın. Küçük kırılmış etimekleri, doğranmış turşuyu, kıyılmış nane ya da dereotunu ekleyin.
- Mayonez, yoğurt, sarımsak ve baharatları birbirine iyice yedirin. Tüm malzemeleri karıştırıp servis tabağına alın.
Afiyet olsun.
1 yorum:
beğenilmeyecek gibi değil kiii
ellerine sağlık
sevgiler
Yorum Gönder