4 Ekim 2009 Pazar

İpek'in Diş Buğdayı


Cumartesi İpek Hanımın gecikmiş diş buğdayını aile arasında yaptık. Niyetimiz geçtiğimiz hafta sonu Bahar'ı Londra'ya yolcu etmeden beraber yapmaktı ama küçük hanım hastalanınca planlarımızı bu haftaya erteledik.

Fotoğrafları sofra tam olarak hazırlanmasa da çekmeyi tercih ettim, tahmin ettiğim gibi sonrasında yaşadığımız heyecan ve telaşla İpek önündeki kitap, kalem, makas vb. arasından tercihini yaparken fotoğraf çekmeyi unuttuk.

Sofra da bir çok kişinin emeği var ama çikolatalı pastayı Çiğdem yapmıştı ve çok çok lezzetliydi. Hem İpek ile uğraşıp hem de böyle lezzetli pasta yaptığı için ve de harika sofrası ve ev sahipliği ile herkesi keyifle ağırladığı için kardeşimle gurur duydum.

Soframızda neler vardı;


Haşlanmış buğday, ceviz, çikolata, şeker ve nar


Sevgili Didem Akben 'in (Pastanbul) diş buğdayı kurabiyeleri İstanbul'dan geldi. Hepimiz görüntüye ve ayrıntılara bayıldık, Yiğit ise tadını çok beğendi.




Tereyağlı Kurabiyeler




Önce ilk dişini çıkaran İpek'imizi kutlamak için hediyelerimizi verdik. İpek'e buğdaydan ve nazar boncuğundan yapılmış kolye takıldı. Annesinin kucağında otururken Çiğdem kızının dişleri sağlam, inci gibi olsun diye başından aşağı buğday döktü. Dökülen buğdaylardan bir tanesi dişleri sağlam olan bir teyzesi tarafından çiğnendi. İpek'in önüne koyduğumuz kitap, kalem, altın, makas arasından hangisini seçeceğini merakla beklerken küçük hanım önce makası sonra da kalemi seçip yemeye çalıştı.

3 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Pınar'cım hayırlı olsun, kardeşini de İpek'i de tebrik ederim..

ANNEMİNELİ dedi ki...

Tariflerini çok begeniyorum. Sıkı takipcisiyim.
Ellerine saglık.Sevgilerr...

Adsız dedi ki...

Aslıcım teşekkür ederiz.

Zehra Hanım teşekkür ederim, çok mutlu oldum.

Sevgilerimle...