Pazar günü Yiğit ve arkadaşı Deniz Alp için pizza yapmaya karar vermiştim. Hem çocukların sevdiği gibi bol malzemeli olmalı hem de hamuru hazır pizzaları aratmamalıydı. Sonunda temel pizza hamurunu ekmek makinasında yaptım, diğer zamanlardan farklı olarak topping (sos) malzemesinde taze domates rendesi kullandım. Sonuçta hepimizin çok beğendiği, benim de birkaç gündür dilimden düşürmediğim bir lezzet ortaya çıktı.
2/3 cup su
4 teaspoons zeytinyağ
1/2 teaspoons tuz
1,5 teaspoons instant maya
2 cup un
* Ölçüler ekmek makinasının bardak (cup) ve küçük kaşık (teaspoon) ölçüleridir.
Topping (Sos) Malzemeleri
1 domates rendesi
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik,
tuz
1 diş sarımsak rendesi
Topping (sos) için tüm malzemeleri pişirip soğutun.
Üst malzeme: Kaşar, salam, sosis, sucuk, biber, zeytin....
Ayrıca 1 yemek kaşığı mısır unu
- Makinanın ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp makinanın kendi bardak ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak su, tuz ve yağı koyun.
- Sıvı karışımın üzerine unu bir kaşıkla serperek sıvıları örtecek şekilde ilave edin. Unun orta kısmına küçük bir çukur açıp içine mayayı koyun. Makinayı hamur programını (1,5 saat) seçerek çalıştırın.
- Hamur mayalanınca hamuru unlanmış bir tezgaha alıp bir kaç kez yoğurun.
- 40 * 27 cm lik bir tepsiye yağlı kağıt serin. Kağıdın üzerine 1 yemek kaşığı mısır unu serpin. Hamuru elinizle çekiştirerek tepsiye yerleştirin.
- Hamurun üzerine pişip soğumuş topping (sos) malzemesini yayın. Sosun üzerine biraz kaşar peynir rendesi serpip istediğiniz malzemeyi yerleştirin. Malzemenin üzerine tekrar kaşar serpip 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.
3 yorum:
nefis ama ben tatlıda kaldımm
ellerine sağlık
sevgiler
Bana da kaldı mı Pınar'cım? Ellerine sağlık, bayılırım.. Kandilin de mübarek olsun..
selam bol malzemeli pizza nefis görünüyor.elinize saglık.sizlere afiyet olsun.hayırlı kandiller.
Yorum Gönder