Yıllar yıllar önce Sofra Dergi'sinde gördüğümden beri severek yaptığım bir tarif. Bu mevsimde şeftalileri taze kullandığım gibi, kışın da yaz aylarında hazırladığım konservesini tercih ediyorum.
Bu yaz kış hazırlıkları konusunda biraz tembelim. Geçtiğimiz senelere göre bu sene daha az kışlık hazırlamayı düşünüyorum. Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmeye alışınca hazırladığım malzemeler azalmaya başladı. Şu ana kadar sadece reçel, marmelat ve turşu yaptım. Belki önümüzdeki günlerde az sayıda domates konservesi ve derin dondurucuda saklayabileceğim, pasta ve tatlılar için meyve hazırlarım.
Şeftalili Prenses Tatlısı
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Süslemek için 3 şeftali, hindistan cevizi
- Tencereye un ve şekeri alın. Üzerine sütü ekleyip, topak kalmayacak şekilde mikserla çırpın.
- Hafif ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan aıp, vanilya ve tereyağını ekleyip çırpın. Ara sıra çırparak iyice soğutun.
- Servis yapacağınız kaselerin ağzını hafif nemlendirip, hindistan cevizine batırın.
- Kremayı kaselere dikkatlice boşaltın. Buzdolabında soğutun, üzeri iyice katılaşınca meyveleri yerleştirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder