26 Ağustos 2009 Çarşamba

Kuru Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı


Dün akşam eve ulaştığımda iftar saatine hemen hemen 1 saat vardı ve çorba hariç yemeğimiz yoktu. Evde malzeme olsa sorun değil ama buzdolaplarım neredeyse boşalmıştı. Sebebi bu ara daha çok annemlerde olmamız, alışverişe gidememem vs. Bu yüzden basit bir iki çeşit hazırladım. Bunlardan birisi de kuru sebzeli arpa şehriye pilavı oldu. Et ve tavuk yemeklerinin yanına bu pilavı tercih ederim bazen sade bazen de karışık sebze kurulu yaparım.

Karışık sebze kurusunu birçok aktar ve baharatçıda bulabilirsiniz ancak baharat ve kurutulmuş sebzeleri bildiğim, güvendiğim yerlerden almaya çalışıyorum. Benim tercihim 365 Alışveriş Merkezindeki Arifoğlu Baharatçısı, aynı firmanın kurutulmuş sebzeleri paketlenmiş olarak bir çok markette de bulunuyor.

Kuru Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı (4 kişilik)

1/2 paket arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı karışık sebze kurusu
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
  • Yağları tencereye alıp eritin, arpa şehriyeleri ekleyip rengi hafif kahverengine dönene kadar kavurun.
  • Şehriyeler kavrulunca sıcak suyu, sebze kurusunu ve tuzu ekleyip kısık ateşte pilavı suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp 15-20 dakika demlendirin.
  • Pilavı et veya tavukla, üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Afiyet olsun.


Bu fotoğrafı da daha önce arpa şehriye pilavını sade olarak pişirdiğim zaman çekmiştim. Her iki şekilde de taze kıyılmış maydanoz çok yakışıyor.

2 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Nefissss nefiissss ellerine sağlık canım!!!!

Sevgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

Evrencim teşekkürler, bu arada hoşgeldin.