26 Ağustos 2009 Çarşamba

Ezogelin Çorbası


Hayırlı Ramazanlar
Ramazan ayının ilk haftası neredeyse bitti ama ANNE KEDİ'den hiç ses çıkmadı. Hayat devam ediyor hem de son derece hızlı, ben ucundan yakalamaya çalışıyorum ama bu aralar biraz yavaşım.
Ezogelin Çorbası Ramazan'ın açılış çorbasıydı, gözüm doymamış aşağıdaki ölçüleri tam olarak yapmıştım ancak bizim gibi çekirdek aile için fazla geldi. Bir daha ki sefere kesin yarım ölçü yapılacak. Kalabalık sofralar için çok lezzetli ve bereketli bir çorba. Tarif ve ölçüler Sahrap Soysal'a ait.

Ezogelin Çorbası


1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
4 yemek kaşığı köftelik bulgur
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
10 su bardağı et suyu
2 diş sarımsak
1 limonun suyu
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
  • Düdüklü tencereye zeytinyağını koyup üzerine yıkayıp süzülen mercimek, pirinç, bulgur, incecik doğranmış kuru soğan, kıyılmış sarımsak ve salçaları koyun.
  • Orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak malzemeleri 5 dakika kavurun. Üzerine et suyunu ekleyin.
  • Nane, biber, tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Düdüklü tencereyi kapatın. Buhar çıktıktan sonra 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

mis gibi sıcacıkkk
ellerine sağlık ablamm
baar

hunerlieller dedi ki...

gerçekten lezizve bereketli bir çorba..kalabalık misafirler için ideal.ellerinize saglık.hayırlı ramazanlar..

Fikrin Ne? dedi ki...

anneme gıdcem bende yaptıracam oruc oruc cok canım cektı yawww

PINAR dedi ki...

Baarım öpüyorum, bu hafta sonu sen de içeceksin...:)

PINAR dedi ki...

Sevgili Hünerli Eller
teşekkür ederim, hayırlı ramazanlar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails