9 Ağustos 2009 Pazar

Kayısı Reçeli

Bu sene kayısı reçeli ve marmelatı için yengemin babannemin bahçesinden getirdiği kayısıları kullandık. Kayısılar o kadar çoktu ki hem annemlere hem de bize kavanoz kavanoz reçel yaptık ve dağıttık. Marmelat tarifim arşivde var, reçel tarifini de ANNE KEDİ'de kayısı reçeli tarifi bulamayıp marmelatını yapan Nalan için ekliyorum :)
Kayısı Reçeli
1 kg kayısı
1 kg toz şeker
Yarım limon suyu
  • Kayısıları yıkayıp ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın.
  • Geniş bir tencerenin içine kayısıları alın ve üzerine toz şekeri koyup bir gece bekletin.
  • Ertesi gün sulanan kayısıları ve toz şekeri kayısılar yumuşayana kadar kaynatın. Yumuşayan kayısıları kevgirle tencereden alın, şerbet yoğunlaşana kadar kaynatmaya devam edin.
  • Reçelin şerbeti yoğunlaşınca kayısı tanelerini tekrar içine ekleyip bir taşım daha kaynatın, limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.

Afiyet olsun.

2 yorum:

hunerlielller dedi ki...

reçel nefis görünüyor bende 2 gün önce yaptım malatyadan kayısı gelmişti:)ellerinize saglık.afiyetler olsun..sevgilerle

Nalan dedi ki...

Pınar'cım çok teşekkür ediyorum kayısı reçeli tarifin için ,kayısıları hazırladım şekerinide ilave edip sabaha pişmeye hazır olacaklar .Ellerine sağlık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails