Meyveli Krep Çanakları
Krep Tarifi:
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz
Krep hamuru için yumurtaları tuz ile birlikte çırptıktan sonra, un ve sütü ekleyip boza kıvamında bir hamur elde edene kadar karıştırın. Sıvıyağ ile yağlanmış tavanın ortasına bir kepçe yardımı ile çay tabağı büyüklüğünde krep karışımı dökün. Kreplerin her iki tarafını kızartıp tabağa alın. Tavayı her krep dökme işleminden önce yağlayın. Tavanın her yeri iyi yağlanmış olmalı ancak yağ çok bol olmamalı.
Krepler sıcakken çukur kaselerin içine düzgünce yerleştirip soğutun. Bu sayede krep kaseler elde edeceksiniz.
Kuru Meyveli Karışım Tarifi:
Kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm, elma, ceviz, tarçın
Meyveleri küçük küçük doğrayın. Çok az tereyağında meyveleri hafif pişirin. İsterseniz pişirme aşamasında şeker ilave edebilirsiniz ama meyvelerdeki doğal şeker yeterli. Meyveler pişince tarçın ve iri çekilmiş ceviz ilave edip karıştırın.
Meyveli karışımı soğumuş krep çanaklarının içinde servis yapın.
Afiyet olsun.
6 yorum:
Kuru kayısıya hele de incire bayılırım. Nasıl güzel olmuştur o şimdi.
Ellerine sağlık
Pınarcığım çok güzel görünüyorlar, ama itiraf edeyim en çok kase olayına bittim!
Harika görünüyor bence deee süüppperr!!!Ellerine sağlık!!Sunum fikri çok cici.
Sevgiler,
Evren
Pek hoş olmuş bu Pınar'cığım, ellerine sağlık.
Meyveli Krep Çanakları harika olmuş.çanakları sabahtan hazırlayıp akşam tamamlıyabilirmiyiz acaba...........
Kusura bakmayın, cevabım geç oldu. Krepleri çanak içinde bekletirseniz sorun olmaz, ancak dışarda çok beklerse yayılabilir. Ben akşamdan yapmayı hiç denemedim, genellikle 1-2 saat önce yapıyorum.
Kolay gelsin.
Yorum Gönder