26 Kasım 2008 Çarşamba

Balkabaklı Kek


Pazar günü fazla pişirdiğim kabak tatlısının bir kısmını ne yapsam diye düşünürken Bal kabaklı Kek pişirmeye karar verdim. Daha önce bu keke ait bir tarifim vardı ama ben bu sefer kekimi sadeleştirip içine kuru meyve koymadım. Bal kabaklı kek oldukça güzel oldu ancak kıvamı diğer keklere göre oldukça yumuşak oluyor. Misafirler için 1 gün önceden pişirilebilir.

Malzemeler
2 su bardağı bal kabağı püresi (püre yapılmış kabak tatlısı kullandım)
2 yumurta (oda ısısında)
2 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker (1 bardak kullandım)
5 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
  • Yumurtaları güzelce çırpın, şekeri ekleyip şeker eriyene kadar çırpın.
  • Kabak tatlısı püresini, yoğurdu, sıvı yağı sırayla ekleyip çırpın.
  • Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve baharatları ekleyip çırpın.
  • En son iri çekilmiş cevizleri ekleyip karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.

6 yorum:

SARI PAPATYALAR dedi ki...

ellerine sağlık çok hoş görünüyor sevgiler

Disalce dedi ki...

nefis görünüyor...ellerine sağlık....

yumuşak keki severim...

sevgiler canım...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

kekin çok güzel görünüyor canım,hiç balkabaklı denememiştim.ellerine sağlık.sevglierimle...

Adsız dedi ki...

ben yedim muhteşem bir tadı vardı :)

durutarifler dedi ki...

Pastası da çok güzel oluyor. Ama kek daha kolay. Yani benlik. Yumuşacık çok güzel

kelebeklisaniyeler dedi ki...

canim ellerine saglik
sicacik sevgiler