26 Kasım 2008 Çarşamba

Balkabaklı Kek

Pazar günü fazla pişirdiğim kabak tatlısının bir kısmını ne yapsam diye düşünürken Balkabaklı Kek pişirmeye karar verdim. Daha önce bu keke ait bir tarifim vardı ama ben bu sefer kekimi sadeleştirip içine kuru meyve koymadım. Balkabaklı kek oldukça güzel oldu ancak kıvamı diğer keklere göre oldukça yumuşak oluyor. Misafirler için 1 gün önceden pişirilebilir.

Malzemeler
2 su bardağı balkabağı püresi (püre yapılmış kabak tatlısı kullandım)
2 yumurta (oda ısısında)
2 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker (1 bardak kullandım)
5 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
  • Yumurtaları güzelce çırpın, şekeri ekleyip şeker eriyene kadar çırpın.
  • Kabak tatlısı püresini, yoğurdu, sıvıyağı sırayla ekleyip çırpın.
  • Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve baharatları ekleyip çırpın.
  • En son iri çekilmiş cevizleri ekleyip karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.

6 yorum:

SARI PAPATYALAR dedi ki...

ellerine sağlık çok hoş görünüyor sevgiler

disal dedi ki...

nefis görünüyor...ellerine sağlık....

yumuşak keki severim...

sevgiler canım...

neslihan dedi ki...

kekin çok güzel görünüyor canım,hiç balkabaklı denememiştim.ellerine sağlık.sevglierimle...

cobuz dedi ki...

ben yedim muhteşem bir tadı vardı :)

nilay dedi ki...

Pastası da çok güzel oluyor. Ama kek daha kolay. Yani benlik. Yumuşacık çok güzel

Huriye dedi ki...

canim ellerine saglik
sicacik sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails