9 Aralık 2009 Çarşamba

Kabak Tatlısı



Bu aralar evimizde kabak tatlısı eksik olmuyor. Hem zamanı, her şeyi mevsiminde tüketmeye çalışıyoruz, yapımı kolay hem de çok seviyoruz. Ben kabak tatlısını yaparken akşam kabakları ve şekeri tencereye alıp kabakların sulanmasını sağlıyorum. Bu sayede su ilave etmeden kendi suyu ile pişirebiliyorum. Sabah erken kalktığım için evden çıkana kadar da pişmiş oluyor.
Bu sefer fotoğraf çekimi biraz şanssız bir zamana geldi, istediğim gibi olmadı ama yine de eklemeye karar verdim. Daha sonra daha güzel fotoğraf çeker eklerim diyorum, zamanı geçiyor. Arşivimde bu şekilde bekletip daha sonra sildiğim çok fotoğraf oldu.

Kabak Tatlısı

2 kg balkabağı
1 kg toz şeker
Üzerine dövülmüş ceviz
  • Kabakları soyup doğrayın, derin bir tencerenin içine alın. Üzerine toz şekeri döküp bir gece oda ısısında bekletip sulanmasını sağlayın.
  • Ertesi gün (ya da kabakların sulanması için 6-8 saat gerekli) orta hararetli ısıda kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen kabakların dağılmaması için tamamen soğuduktan sonra servis tabağına alıp ceviz ile süsleyin.
Afiyet olsun.

1 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ne güzel tatlıdır kabak tatlısı, ben de yeni yıl için pişireceğim.. Ellerine sağlık Pınar'cım..