malzemeler
4-5 kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı salça
1/2 limon suyu
1/2 kg salamura asma yaprağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limon suyu
2 su bardağı kaynamış su
- Kuru soğanları yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve dolmalık fıstık ile kavurun.
- Pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin, salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Tencereye kuru nane, karabiber, kuş üzümü, kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Tuzu, limon suyunu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. Çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin. Pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp soğutun.
- Salamura asma yapraklarını ılık suda bekletin. Bol bol suyunu değiştirerek yıkayın. Yaprakları zedelemeden sıkarak sudan çıkartın. Her bir yaprağı düz bir tabağın içine yayın, ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyun, yaprağı sigara böreği gibi sarın.
- Sardığınız yaprakları tencereye dizin, üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ve limon suyunu gezdirin.
- Sarmaların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. Tencereyi ateşe koyun, su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. Piştikten sonra sarmaları tencerede soğutup, daha sonra servis tabağına dizin. Limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
- Sarmaları düdüklü tencerede pişirmeyi tercih ediyorum. O zaman suyu sarmaların üzerine geçmeyecek kadar koyup buhar çıktıktan sonra 10-15 dakika pişiriyorum.
Afiyet olsun.
12 yorum:
pınarım resmen uçarak kafamı gözümü yararak geldim :))) manşetde görür görmez.
sarmamııı bana yapılırmı bu..
gidip gelip mutfağa bir tencere sarmayı yeme kabiliyetim var :))
enfes görünüyor. ellerine sağlık
sıcacık sevgiler..
SELAM. BİZDE DE BAYRAMDA SARMASIZ OLMAZ..NEFİS GÖRÜNÜYOR.ELİNİZE SAGLIK.SEVGİLER.
Her birimizin ortak özelligi bu belkide her bayramda olmazsa olmaz baklava ve sarma...
ellerinize saglik,sevgiler...
Pınar'ımmm,
Annemin de bayram vageçilmezlerini arasındadır sarma, yazın bahçeden toplar yapraklarını, dondurur bayram için:))Sonra da bayram zamanı şevkle hazırlar dolmalarını, biz de afiyetle yeriz:))
Ellerine sağlık canımmm,
Yiğit'e ve sana kocaman öpücükler.....
Benim de zevkle yaptığım ve yediğim bir yemektir. Ama eşim isyanda . Yaprakları bizim asmadan koparıp yaptığım için asmanın görüntüsü bozuluyormuş efendim. Ben de uzun zamandır yapmıyorum:(
AHH BE PINAR'CIM ,ÇOK SEVDİĞİM VE DE BİR O KADARDA YAPMAYA ÜŞENDİĞİM ,YAPRAK SARMASI YAPMIŞSIN....OFFF NASIL DA GÜZEL GÖRÜNÜYOR,ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
Pınar ellerine sağlık, çok leziz görünüyorlar.
Annemin de spesyalidir bayramlarda yaprak sarma, olmazsa olmazlardan...
Sevgilerle.....
Sevgili Pınar bu ne güzellik,harika bir görüntü,bayılırım sarmaya,biz de bayramda bol bol yedik çok şükür:-)))karadenizliyi rabbim sarmasız bırakmasın:-))))ellerinize sağlık.sevgilerimle...
Eşim bayılır, ama yaprakları saracak kadar sabırlı olduğumu düşünmüyorum :) Ellerine sağlık Pınar'cım..
pınarcım koca bir tabak sarmayı mideme sarabilriimmm
ellerine sağlık
sevgilerr
Ohooooo 2008 tarifi ama zamanı geçmez ki.
Ellerine sağlık. Deneyeyim ben bugün.
Hamarat anne Çiğdem
Denemeyi düsünūyorum harika gōrünüyor ellerinize saglik sevgiler
Yorum Gönder