Şu sıralar zeytinli ekmeği diğer günlere nazaran daha sık yapıyorum. Yiğit bu ekmeği yerken sorun çıkarmıyor, bir de sahurda peynir ve domatese çok yakışıyor.
Havaların oldukça sıcak olması nedeniyle sahur ve iftar yemeklerimizin daha hafif ve sağlıklı olması için özen gösteriyorum, bir de sıvı alımına dikkat ediyorum. Her ne kadar oğlum bu yaz tatilinde abur cubur, fast food ve gazlı içecekler konusunda durumu abarttıysa da ben artık daha dikkatliyim.
Zeytinli Ekmek
1 cup su
Yarım cup süt
2 küçük kaşık ölçek tuz
2 büyük kaşık ölçek şeker
2 büyük kaşık ölçek sıvıyağ (zeytinyağ)
4 cup ölçek un
1,5 küçük kaşık ölçek instant maya
1 kap dilimlenmiş siyah zeytin
* Ölçüler Sinbo ekmek makinesinin bardak ve kaşık ölçüleridir. (1 bardak = 1 cup = 230 ml, 1 tatlı kaşığı = 1 teaspoon = 5 ml, 1 yemek kaşığı = 1 tablespoon = 15 ml)
- Makinanın ekmek pişirme haznesine makinanın kendi kap ve kaşık ölçülerini kullanarak su, süt, şeker, tuz ve yağı koyun.
- Sıvı karışımın üzerine unu bir kaşıkla serperek sıvıları örtecek şekilde ilave edin. Unun orta kısmına küçük bir çukur açıp içine mayayı koyun. Makinayı temel ekmek programı, 900g, orta kabuk rengini seçerek çalıştırın.
- İlk sinyal sesinde yıkanmış, kurulanmış zeytinleri ilave edin.
- Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği hazneden çıkarıp bir ızgara üzerine alın. Ekmeğinizi soğuduktan sonra kesin.
10 yorum:
ay nasil canimcektiiiiiiiiiii harika gorunuyor ellerine saglik canim
Mmmm, halis zeytinyağına bandım mı birde, değmeyin keyfime.. Ellerine sağlık Pınar'cım..
Pınarım, Enfesss.. Ben de bu akşam ekmek kuracağım yarın için. Zeytinli yapiim canımı istedi :))
Yiğitimede afiyet bal şeker olsun..
Öperim ikinizide..
sevgiler.
mis kokusu burnuma burnuma geldi:)))
ellerine sağlık pınarcığım...
afiyet olsun yiğitciğe:)
sevgiler,öpücükler
Pınar'cığım , ben hep pişirmeye hazır ekmek unları alıyorum. Bu ekmekte özel bir un mu kullanıyorsun yoksa herhangibir un kullanabilir miyim? iPEK
Ellerine sağlık canım ben de çoookkkk severim zeytinli ekmeği, harika görünüyor.
Sevgiler,
Evren
Bizde de yapılan çeşnililerden birisi ve de çocuklarımızın da hoşuna gidiyor.
Ellerinize sağlık, börülce salatası için gelmişken iftara da bir dilim alalım...
http://soframdan.blogspot.com/
http://gittiklerimden.blogspot.com/
Kokusu buraya kadar geldi desem....nesif görünüyor.eline sağlık kedicik....sevgilerimle...
Ninocum teşekkür ederim.
Aslıcım doğru söyledin, kekikli, sızma zeytinyağı ile muhteşem olur.
Zerrinim, teşekkürler. Yiğit sildi süpürdü valla :)
Zeynep, Evren, Sofram, Neslihan çok teşekkür ederim.
İpekcim, hazır karışımları kullanmıyorum, sade un veya tam buğday unu ile sade un karışımı kullanıyorum. Özellikle Söke Un veya Ova Un (geleneksel) kullanıyorum. Ekmeklerim bu marka unlarla daha başarılı oluyor. Ellerine sağlık canım. Öpüyorum.
Sevgilerimle.
Pinarcim merhaba canim,iyisindir insallah.
Ekmek çok nefis gorunuyor zeytinli olmasi da gerçekten sahur için iyi bir oneri,sicacik kim nasil lezzetli olmustur,afiyet olsun sizlere. Ellerine saglik.
Canim hayirli ramazanlar dilerim,kocaman opuldun,sevgiler.
Yorum Gönder