Yiğit ile beraber geçirdiğim izin günlerinde Karaburun'a arkadaşım İpek'i ziyarete gittim. Bizim için çok güzel günlerdi, Yiğit ve İpek'in oğlu Atakan çok iyi anlaştılar, ben de bol bol bebek Atalay'ı sevip, kokusunu içime çektim. Umarım yarıyıl tatilinde Ankara'da görüşmek kısmet olur.
İpek'imin bizim için hazırladığı açmalar çok lezzetliydi. Tarifini Oktay Usta'nın televizyon programından almış, ben de en kısa zamanda denemek istiyorum.
Malzemeler
2 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
1 paket margarin
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Pudra şekeri
Çörek otu
- Bir karıştırma kabına 2 su bardağı ılık su, yarım çay bardağı sıvı yağı alın. Başka bir kapta tuz, maya, mahlep, toz şeker ve un ilave edip karıştırın. Unlu karışımı sıvıların olduğu karıştırma kabına ilave edin. Hamuru elinizle karıştırıp ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edin. Kabın üzerini kapatıp yaklaşık 30 dakika mayalanması için bekletin.
- Hamur mayalandıktan sonra hamuru 4 parçaya bölün. Her bir parçayı merdane ile açın. Hamurların üzerine oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini paylaştırın. Margarini elinizle yayın. Hamuru rulo yapın. Elinizle hamuru uzatın. Hamuru küçük parçalara bölüp açma şeklini verin. Bu şekilde bütün hamurları hazırlayın. Bir kapta yumurta sarısını ve az miktarda pudra şekerini karıştırın. Hamurun üzerine yumurtalı karışımı sürün. Üzerine çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
6 yorum:
Açmalar çok iştah açoco görünüyos canımm, ama şu altta ki pisiciğe bayıldım, tam da bu aralar yapmak istediğim şey:))
Yiğit'e ve sana öpücükler.....
Hayirli huzurlu Ramazanlar temennim ile ellerinize saglik.......
Sevgilerimle....
Açalar inanılmaz görünüyorlar, ye beni ye diyrlar resmen. KEdicik çoookkkk tatlııı!!!
çok nefis görünüyorlar,denemek lazım kesin.sevgilerimle...
Rapunselim teşekkür ediyorum, pisiciği ben de çok sevdim.
Elma şekeri teşekkürler,
Evrencim teşekkür ederim,
Neslihan teşekkürler, ben de en kısa zamanda sahur için yapacağım.
Sevgilerimle...
Açma çok lezzetli görünüyor.Tadıda harikadır, böyle oruçlu olunca insanın canı nasıl çekiyor. Hayırlı Ramazanlar
Yorum Gönder