Yaz aylarında bol bol kızartma yapıyorum. Özellikle patlıcan kızartması, bazen sarımsaklı yoğurtla bazen de domates sosuyla sunuyorum. Benim tercihim her iki sosu da kullanmak :)
Bazen de karışık kızartma yapıyorum, eğer üşenmezsem de şakşuka. Benim ölçülerim 2-3 kişilik, isterseniz miktarları arttırabilirsiniz.
2-3 adet patlıcan
2-3 adet orta boy patates
10-15 adet sivri biber
3-4 domates
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
- Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 10 dakika bekletin. Çıkan koyu renkli suyu döküp patlıcanları yıkayın, küp küp doğrayın.
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün.
- Sivri biberleri küçük küçük doğrayın.
- Sıvıyağda önce patatesleri, daha sonra patlıcanları, en son biberleri kızartın. Yağını iyice süzdükten sonra hepsini karıştırın.
- Bir tencereye domatesleri rendeleyin. Şeker, tuz, sirke, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ilave edip pişirin.
- Domates sosunu kızarmış sebzelerin üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Mmmm, her iki sosu da değerlendirmek en güzeli gerçekten de, önce yoğurtlusu sonra da domates sosu.. Nefis olmuş, ellerine sağlık..
Yazın en sevdiğim yemek, ellerine sağlık
Yorum Gönder