29 Haziran 2008 Pazar

Tiramisu

Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 26

Etkinliklere artık katılamam derken P.D.Ç.S. etkinliğinin bu sefer ki ev sahibi Sevgili Huriye (Kelebekli Saniyeler) olunca arkadaşımın davetini kıramadım.

Kahvenin her türlüsünü sevince içinde kahve olan pastalara da bayılıyorum. Tiramisunun tarifini Çiğdem'den almıştım, benimkinin farkı hazır pasta tabanı kullanmak yerine kedi dili bisküvi kullanmam, üzerini kakao yerine çikolata ile süslemem oldu.

Malzemeler

Kedi dili bisküvi
Rendelenmiş bitter çikolata

Bisküvileri ıslatmak için

1 su bardağı su
1 çorba kaşığı granül kahve
1 çorba kaşığı şeker

Krema için

2 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım litre süt
1 paket labne peynir
  1. Önce krema hazırlanır. Bunun için labne peyniri hariç krema için gereken tüm malzemeler tencere alınıp çırpılır, muhallebi kıvamında pişirilir. Sıcakken labne peyniri eklenip mikserla çırpılır.
  2. Bisküvileri ıslatmak için gereken karışım su, kahve ve şeker karıştırılarak hazırlanır.
  3. Kelepçeli kalıbın tabanına bisküviler yerleştirilir. Gerekirse bisküviler kırılarak boşluk kalmaması sağlanır. Kahveli karışımla kedi dili biküviler ıslatılır. Kedi dilleri çabuk yumuşuyor, bu yüzden yavaş yavaş dökmek gerekiyor.
  4. Kremanın yarısı bisküvilerin üzerine dökülür. Üzerine tekrar bir sıra kedi dili bisküvi yerleştirilip ıslatılır.
  5. En üste kalan krema dökülüp buzdolabında dinlendirilir.
  6. Servis yapmadan önce kelepçeli çember çıkarılıp üzerine çikolata rendesi serpilir.
Afiyet olsun.

7 yorum:

Huriye dedi ki...

Pinarcim canim benim çok tesekkur ediyorum katildigin için,ben bu tiramisu ye bittim desem inan yalan olmaz bak etkinlikten sonra denicem,offff harikasin ellerine saglik. Canim biliyorsun etkinlik 2hafta suruyor bu zaman ierisinde diledigin kadar tarif yollaya bilirsin,simdiden çok tesekkur ederim,tarifin biraz sonra yayinda,opuyorum bir tanem.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Sevgili Pınar, ellerine sağlık.. Tiramisuyu kedidiliyle denemedim hiç, mutlaka yapmalıyım..

Adsız dedi ki...

selam
tiramisu harika olmuş canım ellerine sağlık bende yaparım ama seninki değişik olmuş

sofrakeyfi.blogcu.com

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

MERHABALAR ARKADAŞIM 26. Ev sahibemiz olan HURİYE(KELEBEKLİ SANİYELER) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK
EMEGİNE SAGLIK GUZEL BİR HAFTA DİLERİM
Sevgilerimle SEVİL

yapraksarma dedi ki...

PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda… YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-3 ZEYTİNYAĞLILAR http://porselendemlik.blogcu.com http://selmahlc.blogcu.com http://birdemliksohbet.blogspot.com http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır etkinliğimizin yeni sahibesi www.yapraksarma.blogcu.com olarak 10/7/2008 ile 10/08/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:ZEYTİNYAĞLILAR anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak… sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz… eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız yapmanız gereken şey; hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek örnek: isim:zeytinyağlı enginar dolması yöre adı:İzmir/ege yöresi buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde… iletişim:www.yoresellezzetler.bloggum.com unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır önemli:son zamanlarda bloglarda yaşanan sorunlardan dolayı böyle bir önlem almayı uygun bulduk etkinliğimiz ayrıca www.yapraksarmayapraksarma.blogspot.com adresinde de yapılacaktır… HEPİNİZİ EV SAHİBESİ OLARAK DAVET EDİYORUM.BENİ YANLIZ BIRAKMAYACAĞINIZI UMUYORUM .SEVGİLERİMLE

birdilimdus dedi ki...

Ellerine sağlık Pınarcığım. Tiramisu harika olmuş.

Sevgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

canım çekti napcaz şimdi :)
çiçem

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails